Daniel (16 år og 7 dager) ble tidenes yngste - holdt takketale i garderoben

I sluttminuttene ble Bjørkelangen-gutten Daniel Skaarud byttet inn, en uke etter at han fylte 16 år. Det gjør ham til tidenes yngste LSK-spiller i Eliteserien.

Annonse:

Stortalentet satt allerede på benken i de siste seriekampene i fjor høst - uten å komme på banen. I vinter ble han matchvinner i treningskampen mot HamKam bare 15 år gammel, men deretter var han ute i fem måneder med tretthetsbrudd i ryggen.

JUBELKVELD: Daniel Skaarud (til venstre) og lagkameratene jublet foran fansen etter 3-0-seieren. Beate Oma Dahle / NTB
JUBELKVELD: Daniel Skaarud (til venstre) og lagkameratene jublet foran fansen etter 3-0-seieren. Beate Oma Dahle / NTB

Nå er han tilbake og har vist så gode takter på trening at han igjen var med i troppen mot Rosenborg. Over 9000 tilskuere applauderte unggutten da han ble byttet inn og fikk med seg de siste fire-fem minuttene av kampen på Åråsen.

Her kan du kjøpe billett til LSK - Brann søndag 1. oktober!

Dermed tok han Fredrik Gulbrandsens rekord med god margin: Gulbrandsen var 16 år og 238 dager da han fikk sin serie-debut 6. mai 2009. Skaarud var med sitt innhopp i kveld 231 dager yngre.

På Kanaripedia kan du se hele oversikten over de yngste LSK-spillerne i Eliteserien!

- Tusen takk, boys. Det er den beste klubben jeg kunne ha fått debuten for. I hvert fall foran den fansen her og med dere. Og jeg føler meg veldig godt tatt i mot, sa Skaarud da han holdt takketale i garderoben etter kampen. 

Annonse fra Eliteserien: