Damelaget serieåpner søndag: Stor jentedag i LSK-hallen

Førstkommende søndag klokka 16.30 i LSK-hallen er det klart for serieåpning i 2. divisjon avdeling 3: Mjølner fra Narvik er motstander for de fremadstormende Lillestrøm-jentene. Samtidig inviterer LSK alle jenter i klubben til en helt spesiell dag.

Annonse:

Damelaget rykket som kjent opp til nivå 3 i norsk kvinnefotball i fjor, og det er en spent trener Vegar Frey som gleder seg til åpningskampen.

- Vi gleder oss til serieåpning. Vi har hatt en lang oppkjøring som har gått slik vi har ønsket det, og møtt gode lag som har gitt oss referanser. Mjølner er et av de lagene vi håper vi kan slå, så det blir viktig å komme godt i gang mot det som bør være en overkommelig motstander. Deretter venter Molde i det som blir en tøff bortekamp, sier Vegar Frey.

Her kan du se hele troppen til damelaget i 2024!

Molde favoritt til å rykke opp

Fjorårets sesong ble en eneste stor jubelmarsj for det unge laget som på imponerende vis rykket opp etter å ha slått Havdur 2-0 i den avgjørende kvalifiseringskampen.

KICKOFF: Damelaget og trener Vegar Frey ble presentert på årets kickoff sammen med LSK og LSK Kvinner.
KICKOFF: Damelaget og trener Vegar Frey ble presentert på årets kickoff sammen med LSK og LSK Kvinner.

Nå venter et nytt og uprøvd nivå for jentene. 2. divisjon avdeling 3 består av følgende ti lag som møtes i dobbelt serie: KFUM, Krokelvdalen, Lillestrøm, LSK Kvinner 2, Medkila, Mjølner, Molde, Rosenborg 2, Steinkjer og Tiller.

Den 18. og siste serierunden spilles 13. oktober.

- Molde er soleklare favoritter til å rykke opp. De satser knallhardt og flere av spillerne har proffkontrakter. Men vi har et klart mål om å holde plassen i 2. divisjon. Lag som Mjølner og Medkila må vi prøve å holde bak oss. Vinneren av avdelingen rykker opp, så blir det kvalik for laget som blir nummer to. De to som ender sist rykker ned. Det blir tett, og det er bare 18 kamper, så ganske smal serie. Det gjelder å komme ok i gang, sier LSK-treneren.

Les også: Damelaget på vellykket treningsleir i Spania

Laget er stort sett det samme som sikret det historiske opprykket i fjor.

- Vi er stort sett den samme gjengen. Vi har valgt den løsningen. Vi fikk noen forsterkninger i fjor sommer, og det har vært litt bevisst at vi ønsket å beholde gruppa. En fin spillergruppe med et godt samhold, og man har merket at det har blitt enda bedre nå som seriestarten nærmer seg.

Jentedag i LSK-hallen

Avspark på søndag er klokka 16.30, men både før og i pausen blir det mye som skjer i LSK-hallen. Alle lagene på jentesiden inviteres gratis på kampen, og allerede fra klokka 15.15 blir det aktivitet med rekruttlaget - så vi oppfordrer folk til å ta med seg LSK-tøy.

RYKKET OPP: Det var stor stemning da opprykket til 2. divisjon ble klart i desember i fjor.
RYKKET OPP: Det var stor stemning da opprykket til 2. divisjon ble klart i desember i fjor.

Klokka 16.00 blir det ansiktsmaling og laging av plakater sammen med J17, og i pausen skal alle jentelagene i klubben presenteres ute på matta.

Her kan du sjekke hele terminlista for damelaget i 2. divisjon!

- Jeg håper de som ikke drar til Sandefjord for å se A-lagets kamp i Eliteserien tar turen til hallen for å støtte jentene på søndag. Det blir en morsom dag med mye aktivitet og fokus på jentefotballen i LSK, sier Frey.

For voksne koster det 50 kroner å komme inn på kampen. Billett kjøpes i døra, og kiosken er åpen. Gullik vil også ta turen for å heie på jentene og hilse på de fremmøtte barna.

Vi ønsker damelaget masse lykke til i det som kommer til å bli en spennende sesong!

Her kan du bli med i målklubben for LSKs damelag

Se video om damelagets målklubb:


 

Annonse fra Eliteserien: