Damelaget fosser videre: Nå venter toppkamp mot Røa

(Raufoss - Lillestrøm 0-2) Damelaget tok den fjerde strake seieren med 2-0-triumfen borte mot Raufoss. Dermed er de fremadstormende jentene fortsatt på delt tabelltopp med Røa 2 - som kommer på besøk til LSK-hallen søndag 17. september.

Av Vegar Frey, trener damelaget

Klokka 20.15 spilles kampen som akkurat nå ser ut til å bli en tidlig seriefinale i kampen om opprykk til 2. divisjon. Begge lagene har vunnet de fire første kampene og har fått en solid luke til de andre lagene på tabellen.

Sist søndag var det Raufoss som fikk merke at LSK-jentene virkelig har fått vind i seilene. Etter tre strake seire for vår del ventet en tøff bortekamp mot et Raufoss-lag som hadde avgitt poeng mot henholdsvis Røa (tap) og Ull/Kisa (uavgjort)

Et lag som var i samme avdeling som oss i våres og som sammen med ØHIL den gang var foran oss på tabellen.

Kampen ble som ventet en veldig tøff batalje. Raufoss spiller 3-5-2 og er gode på plassbytter på midten og står høyt med sine vingbacker i frispillingen. Det gjør det vanskelig for oss og vi får ikke det presspillet vi i utgangspunktet ønsker oss. Men kampen lever og bølger mye frem og tilbake.

Men vi har noe som Raufoss ikke har i denne kampen. En skikkelig målscorer! Etter cirka 10 minutter kommer Dorthea Mørkved Glorud seg rettvendt mot 16 meter med spillere rundt seg. Med venstrebeinet får hun til et godt og velplassert skudd som går inn og vi er igjen i føringen ganske tidlig i kampen.

Vi går inn til pause med ledelse, men dette er en kamp som kan gå alle veier slik kampen ser ut.

Vi får justert presspillet i pausen og vi ser det hjelper en god del. Andre omgang er bedre fra vår side, men det er tett og jevnt hele veien.

Etter 67 minutter får vi frispark fra 20 meter. Dorthea får muligheten og banker ballen i mål og vi går opp i 2-0-ledelse.

Vi er veldig nære 3-0 etter at Sarah kommer seg gjennom nesten alene med keeper, men ballen vil ikke inn denne gangen.

I denne fasen av kampen har vi grei kontroll selv om Raufoss får noen overganger og dødballer. Etter at vi la om til en firer bak de siste 20 minuttene skapes det mindre, og vi rir inn en sterk seier på en vanskelig bortebane.

Etter fire kamper står damelaget med full pott og 12 poeng. Det samme har Røa 2 som vi møter i LSK-hallen førstkommende søndag. Ingen har heller ikke sluppet inn noe mål, så det blir ventelig en skikkelig test for både Lillestrøm og Røa. Avspark er klokka 20.15 og vi håper mange tar turen!