Cupdrømmen knust - Strømsgodset vant fortjent

(Strømsgodset - Lillestrøm 3-0) Tokmac Nguen og Strømsgodset var best, vant 3-0 - og gikk til cupfinalen på bekostning av LSK.

Annonse:

To scoringer like etter pause ble avgjørende på en kveld der Lillestrøm aldri kom opp mot sitt beste. Like før slutt kom også den tredje som slukket siste rest av håp.

- Dette var en stor skuffelse, selvsagt. Men i dag taper vi mot et bedre lag. Strømsgodset vant fortjent, det er ikke snakk om saken, sier trener Jörgen Lennartsson.

Etter 49 minutter fikk Mostafa Abdellaoue stå litt for alene inne i LSKs 16-meter. Strømsgodset-spissen dro seg fri og banket inn ledermålet. Bare to minutter senere ble Tokmac Nguen felt av Marius Amundsen. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket. Igjen var Abdellaoue sikkerheten selv, og økte til 2-0.

Og det er bare å erkjenne at det ikke var noe å si på ledelsen. Drammenserne var klart best i første omgang, og LSK klarte ikke å skape all verden etter at 2-0-ledelsen var et faktum.

Thomas Lehne Olsen headet over etter 65 minutter, og Arnór Smárason kom til et par avslutninger, men den ene ble blokkert og den andre ble reddet.

- Ved pause følte vi at det var muligheter hvis vi fikk opp presisjonsnivået i pasningsspillet. Men dessverre tok vi et steg tilbake når det gjaldt defensiv kvalitet, og slapp inn to raske mål. Vi presset Godset litt etter det, men klarte ikke skape noen veldig store sjanser, sier LSK-treneren.

I stedet punkterte Strømsgodset kampen med 3-0-scoringen etter 83 minutter. Tokmac Nguen løp gjennom LSK-forsvaret og skjøt via Marko Maric. Returen plukket Mustafa Abdellaoue opp. Spissen satte ballen i mål - og fullbyrdet sitt hat trick.

Dermed gikk LSK på klubbens første tap i cupen siden mai 2016. Strømsgodset møter vinneren av Rosenborg - Start på Ullevaal søndag 2. desember.

- Vi får deppe i dag. Fra og med fredag må vi legge alt fokus på mandagens kamp mot Bodø/Glimt, sier Lennartsson.

PS! En stor takk til alle Lillestrøm-supportere som møtte opp på Marienlyst og leverte en tribune-prestasjon som var en cupfinale verdig. Dere hadde fortjent bedre.

- Fantastisk støtte gjennom hele kampen. Selv på 3-0. Fansen var best i dag, sier Lennartsson.

- Supporterne var ekstremt bra allerede fra før kampstart. Vi skulle gjerne gitt dem noe mer tilbake. Det hadde de fortjent, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Annonse fra Eliteserien: