Bli bedre kjent med «Biffen»: - Opptatt av intensitet, fart og temperatur

Keepertrener Fredrik Vestgård (33) har kommet inn som et friskt pust i støtteapparatet og på treningsfeltet. Selv beskriver «Biffen» LSK-tilværelsen som enda bedre enn han hadde trodd på forhånd.

Annonse:

Under treningsleiren i solfylte Marbella vil vi sette oss ned med nysigneringene foran 2023-sesongen, og førstemann ut i vår lille spesial-serie fra den spanske sørkysten er Maura-karen som har overtatt jobben til Jon Knudsen.

Har du ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

- Jeg tror jeg er litt annerledes enn Jon. Jeg har en annen bakgrunn, men har jo jobbet som keepertrener siden jeg var 20 år gammel. I trenervirket har jeg faktisk holdt på lengre som keepertrener enn det Jon har gjort - selv om jeg ikke er i nærheten av bakgrunnen og CV'en hans. Men kanskje jeg har min måte å se ting på, en litt annen inngang på en del områder, og jeg er jo en aktiv og verbal fyr som byr litt på meg selv. Og har en bra porsjon selvironi. Da tror jeg det skal bli en bra dynamikk i det keeperteamet vi har, sier Fredrik Vestgård.

- Ja, fortell litt om hva du vektlegger i treningsarbeidet på feltet med LSK-keeperne?

- Jeg er veldig opptatt av at det er intensitet i treningene. At det er litt fart og temperatur i det som vi holder på med. Vi har fått på plass kameraer nå som gjør at vi filmer alle treninger og jobber med tekniske ting i etterkant. Så tror jeg at jeg er en fin samtalepartner som kan være klar og tydelig når det trengs, og så tror jeg at jeg kan være en bra støtte når det trengs.

- Hvordan har de første ukene vært?

- Det har vært veldig, veldig bra. Jeg har sagt det flere ganger her nede at nå er jeg på et fint sted i livet mitt. Det har vært fint å bli bedre kjent med klubben, spillerne og støtteapparatet. Jeg er blitt veldig godt tatt i mot av alle sammen.

- Fint sted i livet ditt, sier du. Hva legger du i det?

- Neeei, altså, jeg har jo jobbet med fotball i mange år allerede. Og kanskje får jeg som jeg fortjener nå da etter mange år i kulissene i Ull/Kisa, der jeg har hatt mange forskjellige oppgaver. Nå har jeg kommet til en toppklubb som er rigget for å være en toppklubb med både kvalitet på spillere, støtteapparat, folk, administrasjon, supportere og hele pakka, sier «Biffen» - som fikk klengenavnet da han var litt rund i kinnene av de tidligere LSK-spillerne Eirik Soltvedt, Anders Eriksen og Harald Hauge tidlig i Ull/Kisa-karrieren. 

For øvrig: Nå er det ikke så mye biff igjen på 33-åringen som har gått på lavkarbo-diett den siste tida.

- Men klengenavnet lever i beste velgående, understreker Biffen med et smil.

Mads Hedenstad Christiansen har bare positive ting å si om mannen som nå er ansvarlig for A-lagets keepere.

- Han har kommet inn som et veldig friskt pust i gruppa. Måten han setter opp treningene og øktene - og hva vi skal ha fokus på - er veldig profesjonelt. Tilstedeværelsen og kunnskapen hans er meget bra. Det gjør at han har kommet lett inn i gruppa. Vi har vel nesten ikke hatt en dårlig trening i år, sier Mads Hedenstad Christiansen. 

Her kan du følge LSKs keeperteam på Instagram!

Se video-intervju med Fredrik Vestgård:

 

Annonse fra Eliteserien: