Bjørne feirer 23 år som speaker mot Brann

For ganske nøyaktig 23 år siden var Bjørn Erling Aanerud speaker på Åråsen for først gang. Lillestrøm slo Haugesund 5-0. Nå håper han å markere «bursdagen» med en ny fest mot et fotballag fra vest.

Annonse:

- Jeg begynte rundt den tida her i 1998. Den første kampen var mot Haugesund, forteller mannen som bare går under kallenavnet «Bjørne».

En titt i arkivet viser at han har helt rett: 13. september 1998 vant LSK 5-0 over Haugesund på Åråsen i det som ble speakerens dåp. Lørdag 11. september, 23 år (minus to dager) etter den første kampen som speaker, er Brann motstander.

Her kan du sikre deg billett til Lillestrøm - Brann!

Fortsatt med den samme mannen bak spakene oppe i bua øverst på den gamle hovedtribunen.

Men hvordan har det seg at Bjørne endte opp som speaker på Lillestrøms hjemmekamper?  

- LSK hadde ikke hatt en fast speaker på en stund, så Ulf (Børke) fikk i oppdrag å finne en ny. Han hadde sett meg som konferansier på et julebord med Kanari-Fansen, og lurte på om jeg hadde lyst til å prøve meg. Siden den gang tipper jeg at jeg har gått glipp av ti hjemmekamper på Åråsen, forteller Aanerud.

Han har med andre ord fått med seg over 600 hjemmekamper fra speakerbua. Det har gitt mange oppturer, og kanskje enda flere nedturer, men ikke minst: Et godt og samlende miljø i bua sammen med andre frivillige på kampdag i LSK.

- Vi samarbeider godt vi som sitter i bua. Vi har et bra og trivelig miljø. Nå har vi også fått nytt avviklingssystem på storskjermen, noe som fungerer veldig greit.

- Hvilken sesong har vært morsomst å følge som speaker?

- 2001-sesongen har vært den kuleste. Til nå - bank i bordet. Det er vel også siste gangen vi tok medalje i serien. Vi ligger jo  på medaljeplass nå også, men det som var så spesielt i 2001 var at vi scoret så utrolig mange mål. Men det har blitt et par cupmesterskap etter det også som har vært veldig stas å få oppleve.

- Hva vil du si om årets sesong så langt?

- Det har vært veldig gøy. Både med tanke på resultatene og at det har blitt åpnet opp for flere tilskuere gjennom året. At Kanari-Fansen er blitt plassert i svingen har også vært veldig stas. Det blir helt klart mye mer trykk når de står der. Spør du meg, så er det den eneste riktige plassen for fansen. Tenk for et latterlig bra trykk det kan bli når den svingen er helt full mot Vålerenga.

- Hva tror du om lørdagens kamp mot Brann?

- Det er jo et potensielt bananskall, men det er hjemmebane - og vi har hatt et greit tak på dem. God mulighet for seier, sier Bjørn Erling Aanerud.

En ting er han sikker på: Det blir en fin høst.

- Det blir jo det. Vi kan slappe av. Vi kan senke skuldrene. For nå vet vi at vi ikke kan rykke ned. Førsteprioritet er jo å holde plassen. Prio to er å ende over Vålerenga. Prio tre er å se hvor høyt vi kan komme på tabellen, sier mannen som ble tildelt LSK-statuetten i 2020.

Les også: Husk at du må grønt koronasertifikat på Åråsen!

Annonse fra Eliteserien: