Bjørkan: - Tror LSK ender på øvre halvdel

Bodø/Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan er stor optimist på vegne av eget lag, men han tror også Lillestrøm går en god sesong i møte.

- Lillestrøm ser ok ut. Jeg tror LSK havner på øvre halvdel, sier Bjørkan, som var til stede på mandagens treningskamp på mot Rosenborg.

Men også Bodø/Glimt har sett «ok» ut i vinter. I generalprøven mot Tromsø på Aspmyra ble det en ganske imponerende 4-1-seier.

- Vi tapte for Godset i den første treningskampen. Etter det har vi slått Molde, Sandefjord, Start og Tromsø. Hvis treningskampene er pekepinn, så blir vi gode, sier 44-åringen til lsk.no.

- Hvor opptatt er du av statistikk?

- Ikke spesielt. Er det nå du skal fortelle meg at Lillestrøm har så god statistikk mot oss? Statistikken som er viktig for meg er at vi har sett gode ut i vinter. Vi har en veldig god følelse inn mot kampen. Hver kamp og hver sesong lever sitt eget liv. Fotball er ferskvare, og vi har vært kjempebra i vinter, svarer mannen som har gått fra å være trener til å bli sportssjef.

- Det er ikke så stor forskjell. I utgangspuntket jobber vi på samme måte, men det siste ordet er flyttet fra meg til Kjetil (Knutsen). Og jeg jobber litt mer spillerlogistikk. Men jeg er med på alle treningene, og med på alle kampene.

Husk å kjøpe sesongkort før første hjemmekamp mot Sarpsborg 17. mars

Endre Kupen, som ble hentet fra Florø før denne sesongen, har røket korsbåndet og er ute hele sesongen, men ellers kan Bjørkan melde om pent vær på Glimt-himmelen. Selv om det er kaldt i nord.

- Det har vært så kaldt at vi har måttet trene inne. Men vi har undervarme og oppholdsvær, så det er ingen utfordringer knyttet til å få banen klar. Vi håper det blir mye folk. Vi merker at folk har veldig stor tro på Glimt i år. Og vi har rustet opp stadion og fasilitetene. Vi ønsker å overraske positivt, og vi tror og mener at vi kan gjøre det i år, sier Aasmund Bjørkan.

Annonse fra Eliteserien: