Bank i bordet: Åpenhjertig Svendsen takker spillergruppa for støtten

I den fjerde utgaven av podkasten «Bank i bordet» forteller Tobias Svendsen om støtten han har fått av spillergruppa i den utfordrende tiden han har stått i. Ikke minst er han takknemlig for at Gjermund Åsen åpnet sitt eget hjem i en måned i sommer - og serverte Svendsen kaffe på senga hver morgen.

Annonse:

Svendsen har vært åpen om sine mentale utfordringer, og har tatt pause fra fotballen på ubestemt tid for å bo med familien hjemme i Molde. Men i helga var han tilbake i Lillestrøm for å få med seg søndagens derby mot Vålerenga. 

Dagen etter gjestet han podkasten «Bank i bordet» - som er et samarbeid mellom DNB og LSK.

Les også: Årets DNB-julegave til Mental Helse

Her gir 23-åringen et innblikk i hvordan det har vært å leve med angst og mentale utfordringer samtidig som han skulle levere på fotballbanen.

Sjekk ut podkasten her!

- Spillergruppa har backet meg helt fra jeg gikk ut med dette. Jeg har fått så mange gode venner i den garderoben, og alle har vært fine og støttende med meg. Så er det vel kanskje to trøndere som jeg kan rette en ekstra takk til. De har vært der veldig for meg der hele veien, sier Svendsen og sikter til Gjermund Åsen og Pål-André Helland.

Her kan du høre podkasten med Tobias Svendsen i Spotify!

- De har gjort det enklere for meg å stå i det. De er ikke redde for å ta det opp og prate om det. Selv om det er et seriøst og alvorlig tema, så har vi også en liten sjargong der det går an å kødde litt med det. Det trenger ikke være gravalvorlig hver gang vi skal prate om det. Der er Pål veldig fin, sier Svendsen og ler.

- Da blir det veldig avvæpnende og lettere å prate om. Så har du Åsen som har vært der hele tiden for meg. Jeg har jo bodd med ham i en måned, og vi kan prate om alt. Han lytter veldig. Han vil høre på hvordan jeg har det, og hvordan jeg jobber med utfordringene mine. 

Les også: Tobias Svendsen ble årets forbilde i Eliteserien

- Han har vært veldig opptatt av at vi skal finne små gleder, og vi kan prate om alt. Han er veldig opptatt av morgenkaffen. Han sto alltid opp før meg og kom inn til meg med morgenkaffen på senga hver dag før trening. Han var veldig opptatt av at jeg skulle være i senga til han kom inn med kaffen. Det var en god start på dagen, forteller Tobias Svendsen med et smil.

Han legger til at han også føler seg langt bedre etter å ha vært noen uker hjemme hos familien i Molde, og vi krysser fingrene for at fremgangen fortsetter!

Les også: Bank i bordet: Derfor valgte Lehne å dra hjem

Se video-klipp fra podkasten:


Annonse fra Eliteserien: