Bakke: - Vi er fire poeng bak skjema

I kveld starter andre halvdel av sesongen med hjemmekamp mot Kongsvinger. Med 26 poeng på de første 15 kampene mener Geir Bakke at LSK er fire poeng bak opprykksskjemaet.

Annonse:

Det ligger an til en meget spennende fotballhøst der i hvert fall fire lag kjemper om direkte opprykk:

Tromsø (32 poeng), Sogndal (30 poeng), Ranheim (27 poeng) og Lillestrøm (26 poeng).

Trenden er positiv for LSKs del: Laget har spilt åtte kamper på rad uten tap, og de to siste endte med viktige seire over Ranheim og Tromsø.

- Før sesongen snakket vi om å strekke oss etter å passere grensa på 60 poeng. Nå har vi spilt halve sesongen, og ligger sånn sett fire poeng etter skjema. Vi må sørge for å få flest mulig trepoengere fortest mulig, sier Geir Bakke.

- Tror du 60 poeng holder til direkte opprykk?

- Nå er det jo to lag som allerede holder det skjemaet til 60 poeng. Men det er vel sjelden at det er tre lag som ender på 60 poeng eller mer. Normalt sett skal det holde - uten at vi ønsker å snakke for mye om poeng. For det er den neste treninga og den neste kampen som gjelder, og i det siste har vi brukt mye tid på å fokusere på nettopp det. Nå er det kun Kongsvinger som gjelder. Men vi vet at vi må ha en bedre høstsesong enn vårsesong. Det ble litt for mange uavgjort og poengtap spesielt på hjemmebane. Bortestatistikken i vårsesongen er godkjent. Hjemmestatistikken har vært for dårlig, mener LSK-treneren.

Les også: Ukas prestasjon: Borte bra, hjemme best for Noah Riise

På søndagens trening på Åråsen ble det i hvert fall levert mange gode prestasjoner. Ikke minst scoret Björn Bergmann Sigurdarson fra en rekke posisjoner og vinkler. Islendingen er tilbake i troppen mot Kongsvinger etter at han måtte stå over mot Tromsø på grunn av en ribbeinsskade.

Bakke er fornøyd med mye av det han har sett på trening i dagene etter triumfen i nord. 

- Gutta har sparret hverandre bra på trening. Det har vært to økter denne uka der vi kunne dra på litt. Da har det vært bra - med høyt tempo, intensitet og kvikkhet i omstillinger. Så gjelder det få det fram i kamp. Vi fikk det fram i store deler av Tromsø-kampen. Da så vi ut som et lag. Det er det vi håper å gjøre mot Kongsvinger også. Vi har selvsagt som ambisjon at vi skal prege kampen.

Samtidig vet han at det blir alt annet enn lett mot et Kongsvinger-lag som ligger nest sist på tabellen og er desperate etter poeng.

- Vi kan ikke ta så mye hensyn til at Kongsvinger har slitt. Vi må anta at vi møter en god utgave av Kongsvinger, sier Geir Bakke.

Ifeaniy Mathew står over kveldens kamp - som har avspark klokka 18.00 - på grunn av fire gule kort.

Les også: Sjekk ut høstens #VIERLSK-auksjon her!

Annonse fra Eliteserien: