Bakke og Mesfin i Nigeria på scouting-tur - møtte Ogbus fetter

Trener Geir Bakke og sportssjef Simon Mesfin er i Nigeria denne uken for å se på en rekke afrikanske fotballtalenter, deriblant Igoh Ogbus fetter John Igoh (bildet).

Annonse:

Fotballagenten Atta Aneke står som arrangør av turen der en unge og lovende talenter får vist seg fram for blant annet Lillestrøm Sportsklubb.

- Det er et veldig proft og ordentlig opplegg som Atta og teamet hans har regissert her nede. Spillerne er stort sett mellom 17 og 21 år og er fordelt på 20 ulike lag der det spilles fem kamper om dagen. En veldig fin mulighet for både Geir og meg til å finsikte potensielle spillerforsterkninger, forteller Simon Mesfin.

VISER SEG FRAM: Geir Bakke og Simon Mesfin finsikter mer enn hundre afrikanske talenter på sin speidertur til Nigeria denne uken.
VISER SEG FRAM: Geir Bakke og Simon Mesfin finsikter mer enn hundre afrikanske talenter på sin speidertur til Nigeria denne uken.

Spillere fra både Nigeria, Ghana og Elfenbenskysten deltar i det som er en unik arena for både spillere og klubber.

- Målet med turen er at vi finner noen lovende spillere som vi kan invitere til Lillestrøm i starten av sesongkoppkjøringen. Nå bruker vi dagene godt for å finne de rette talentene. Det er ingen tvil om at det er mer enn nok talenter her som er gode nok til å kunne lykkes i Norge. For vår del er det viktig å finne typer som kan lykkes i LSK. Vi er eneste klubb som er her med både sportssjef og hovedtrener, og Petter (Myhre) hadde også vært med hvis han hadde hatt anledning.

Les også: LSK søker fysioterapeut til A-laget

Mesfin er full av lovord om talentleiren som finner sted i Uyo, øst for Port Hartcourt i det sørlige Nigeria.

- Det er et fantastisk opplegg der vi kan være med på å påvirke hvordan vi ønsker å se spillerne. Hvis vi for eksempel ønsker å se en back i kantposisjon, så får vi anledning til det. Nå skal vi bruke dagene godt, og sannsynligvis vil vi invitere noen spillere til Norge på nyåret, sier Simon Mesfin.

PS! Igoh Ogbus fetter er ikke mer aktuell for prøvespill enn noen andre. Bildet ble først og fremst tatt som en hilsen til LSKs forsvarskjempe.

Les også: Edh banens beste - skuffet over ett poeng mot VIF

Annonse fra Eliteserien: