KAPTEIN: Gjermund Åsen er LSKs nye kaptein. Foto: Mathias Dulsrud

Aye, aye, captain! Gjermund Åsen er Lillestrøms nye hærfører

Gjermund Åsen (30) ble i dag utnevnt til ny LSK-kaptein. Med seg i teamet får han Tom Pettersson og Ifeanyi Mathew.

Annonse:

- Det er en stor ære. Jeg gleder meg til å være kaptein for det som er en fantastisk fin spillegruppe. Jeg takker for tilliten, sier Gjermund Åsen.

Trener Geir Bakke kunne i dag informere spillergruppa om at Åsen blir den som overtar kapteinsbindet etter Thomas Lehne Olsen. Med seg i kapteinsteamet får han Tom Pettersson og Ifaenyi Mathew. 

- Gjermund har et godt fotballhode, er ekstremt flink til å se andre mennesker - og forstår hva vi prøver å få til her. Han er veldig flink til å få folk til å forstå betydningen av å trene godt for å lykkes. Han er den som legger mest i kurven stort sett hver eneste dag. Dessuten er han flink til å kommunisere og motivere, og har et enormt engasjement under trening. Like viktig er det at han er et klokt medmenneske. Han ser med en gang hvis noen henger med hodet, sier Bakke.

Åsen kom til Lillestrøm fra Rosenborg før fjorårssesongen og ble raskt en nøkkelfigur både på og utenfor banen.

- Jeg har alltid likt å ta ansvar, uten at jeg har trengt å ha bindet rundt armen av den grunn. Jeg var aldri i tvil om å takke ja da jeg ble spurt. Jeg kommer ikke til å forandre meg så mye. Jeg kommer fortsatt til å være der for gutta, sette standarden, sørge for at vi er gode venner, og at vi skal skape en en kultur som gjør at vi blir bedre hver eneste dag, sier mannen som hadde flest målgivende pasninger i Eliteserien i 2021.

Selv om han utvilsomt er en leder på banen, har han faktisk kun hatt kapteinsbindet en gang rundt armen tidligere.

- Jeg har kun vært kaptein en gang før for Ranheim. Jeg var egentlig aldri spesielt verbal av meg før jeg var med på en ledersamling i Trondheim med de største talentene i regionen i 2014. Før det gjorde jeg mest ting gjennom handling. Etter den samlinga åpnet nok øynene mine litt for at både handling og ord kan fungere på å lede andre mennesker. Jeg lærte mye om hvordan man kan være en god leder gjennom å se folk fra forskjellige perspektiv og hvordan man snakker med folk.

I forbindelse med fredagens trening ble valget av den nye kapteinen annonsert foran spillergruppa.

- Vi var samlet i garderoben og gikk først gjennom litt analyse før det ble det annonsert at jeg skulle være kaptein. Det ble møtt med applaus, men så handlet det om å komme seg på feltet for å bli bedre. Akkurat sånn det skal være, sier den joviale og hardtarbeidende trønderen.

- Hva vil du si til omgivelsene med en måned til første cupkamp og snaue to til den første seriekampen?

- Vi ligger et godt stykke foran der vi lå på samme tid i fjor. Samtidig vet alle i denne garderoben at det vi gjorde i fjor ikke er godt nok i år. Vi prøver å heve lista litt hele tida. Både vennskapet og sulten er til stede, og vi har et veldig sterkt fokus på å utvikle oss hver dag. Det skal bli ordentlig artig å gyve løs på et nytt år. Vi gleder oss til å spille en tellende kamp allerede om en måned mor Nardo i cupen.

Samtidig er Åsen opptatt av å dyrke det han opplever som et ekstremt sterkt miljø i spillergruppa.

- Vi har begynt å få et fellesskap her der alle forstår at vi spiller for laget. Ingen spiller for seg selv. Alle vil at kompisen skal bli bedre. Det legges ned mange timer i treningsrommet, og det er svært sjelden at folk har helt fri - selv om vi egentlig har fri. Vi møtes ofte for å jobbe med detaljer på fridagene. Vi har fått et fellesskap som skjønner at vi må løfte hverandre opp og fram. Alle er inneforstatt med at det er fellesskapet og det at vi blør for kameraten som avgjør hvor gode vi blir, sier Åsen.

Og avslutter:

- Jeg gleder meg til å se folk på kamp igjen, og at vi sammen skal løfte dette, både for byen og fansen og alle som bryr seg om Lillestrøm. I år skal vi løfte det enda et hakk.

Geir Bakke mener at LSK har fått et svært solid kapteinsteam med Åsen, Pettersson og Mathew.

- Pettersson er en veldig balansert type, og har vært kaptein før med Östersund ute i Europa. Han er flink til å se mennesker, og har gode egenskaper til å skape et fint klima rundt seg. I tillegg til han har et bra fotballhode. Mathew er en mann av få ord, men er en konkurransemann som snart har vært lengst i klubben - og som fortjener å komme i den posisjonen. Han har også en viktig rolle sentralt i banen som det er lett å nå fram til, sier Geir Bakke.

Spillerutvalget vil bestå av Fredrik Krogstad, Igoh Ogbu og Mads Hedenstad Christiansen - med Pål-André Helland som et bindeledd mellom kapteinsteamet og spillerutvalget.

Ifeanyi Mathew var for øvrig tilbake på trening i dag og blir med troppen som møter Djurgården til treningskamp i Stockholm lørdag klokka 15.00. VG+ viser kampen. Via denne lenken kan du følge kampen!

Annonse fra Eliteserien: