Åsen Ferdinand Drammen

Åsen satte fyr på supporterne i Drammen

(Strømsgodset - Lillestrøm 3-4) I det 117. spilleminutt avgjorde Gjermund Åsen den elleville cupkampen i Drammen med et perlemål helt oppe i vinkelen. Etterpå dedikerte kapteinen seieren til hele Fuglafamilien, og ikke minst til de nærmere 1500 Lillestrøm-supporterne som lagde en fantastisk stemning på Marienlyst - her illustrert ved Martin Ferdinand som omfavnet Åsen i jubelscenene.

Annonse:

Nå venter Molde i kvartfinalen på Åråsen 6. oktober.

- Fantastisk deilig å gå videre. Når man har fans som står bak oss på den måten gjennom 120 minutter, så jakter man hele tiden den seieren for at vi kan ta oss videre i cupen. Fansen var helt, helt sinnssyke i dag. Jeg får frysninger av å snakke om det, sier LSK-kapteinen.

MATCHVINNER: Gjermund Åsen kunne slippe jubelen løs da han sikret seieren like før kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Lillestrøm leverte en kruttsterk kamp mot Strømsgodset, og vant til slutt fullt fortjent 4-3. Og som i forrige cuprunde mot Bodø/Glimt ble det scoret noen fantastisk fine mål. Marius Lundemo sendte kanarifuglene i ledelsen med et skudd helt oppe i vinkelen etter 20 minutter. 13 minutter senere scoret Eric Kitolano nesten et identisk mål. Like etterpå reduserte Eirik Ulland Andersen.

Så var Felix Và både frekk, våken og rask da han snappet ballen fra Jesper Taaje og rundet keeper til 3-1. Men på overtid av første omgang fikk Strømsgodset straffespark som Herman Stengel scoret på.

Midtveis i andre omgang utlignet Eirik Ulland Andersen, og selv om LSK hadde noen store sjanser på slutten av ordinær spillet måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner.

De så ut til å forbli målløse, og publikum hadde begynt å forberede seg på straffesparkkonkurranse. Men i det 117. minutt omsatte Gjermund Åsen pasningen fra Felix Và på den aller fineste måten: Med et nydelig skudd helt oppe i vinkelen. Det utløste elleville jubelscener i den gule veggen på Marienlyst.

Nå blir Molde motstander i kvartfinalen på Åråsen 6. oktober. Men før det: Søndagens seriekamp mot Brann. Her kan du kjøpe billett til kampen!