Åsen: - Fantastisk å være tilbake på Åråsen

I dag trente LSK for første gang i år på Åråsen-matta. Kaptein Gjermund Åsen legger ikke skjul på at det føltes veldig godt i dette intervjuet som er gjort av Vegard Steensnæs, praksiselev fra Nannestad videregående skole.

Annonse:

- Dere har trent mest i LSK-Hallen og noe på Rolvsrud i oppkjøringen, men hvordan var det å trene på Åråsen for første gang i år?

- Helt fantastisk! Deilig å være tilbake på gress og det er her vi hører hjemme. Jeg er veldig takknemlig for at vi fikk trene på Lørenskogs bane på Rolvsrud, en veldig fin kunstgressbane. Men det er godt å være tilbake på Åråsen og på gress.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Jerv!

- Hvilke tanker har du om første seriekamp hjemme?

- Vi gleder oss veldig, vi har alle savnet å spille på Åråsen siden vi avsluttet fjorårssesongen. Det å spille her foran egne supportere og på hjemmebane gleder vi oss alltid til. Så det blir veldig deilig å komme hjem.

- Tror du vi får en lingende kamp mot Jerv som mot HamKam, med tanke på at de også er nyopprykket?

- Nja, vi lærte av kampen mot HamKam at vi må spille to gode omganger om vi skal vi vinne kamper i Eliteserien. Nå var det en dårlig en og en bra en, så vi må prøve å skru sammen 90 minutter med god fotball også må vi angripe alle kamper som vi alltid gjør. Vi må ha fokus på oss selv og våres prestasjoner slik at vi har best mulig forutsetninger for å vinne.

Les også: Eskil Edh: Ny LSK-helt fra Volla et sted

- Etter ett år med restriksjoner som har forhindret fansen i å delta på mange av kampene, hvordan blir det å ha Kanari-Fansen tilbake på Åråsen?

- Det jo helt fantastisk, de er utrolig bra og veldig bra til å støtte laget. De gir oss både energi og støtte i ryggen når vi spiller kamp, det er utrolig bra. Man merker hvor mye man savner fansen når man har vært igjennom Covid og restriksjoner, så det er utrolig deilig å ha dem tilbake fordi supporterne og spillerne hører sammen og det er det som driver klubben framover.

- Dette blir din første hjemmekamp som kaptein, hvilke forventninger og tanker har du om det?

- Forventningen er at vi skal gå ut å gjøre en bra prestasjon der vi får fram det vi er bra på, tenker på oss selv og er offensive i hodet. Vi må være 100 prosent oss selv og at vi tør å ta kontroll over kampen, det er det jeg forventer.

- Første omgangen mot Hamkam var ikke det beste utgangspunktet for starten på sesongen, men etter en god andreomgang hvordan ser du at momentet blir for de neste kampene?

- Nei, det er som vi sa at det blir når seriekampene starter, da ligger det ganske mye i detaljene. Vi slipper inn to baklengsmål på litt at vi slurver på enkelte detaljer. Vi vet at Eliteserien er såpass jevn at vi må være nøye med detaljene, så er det veldig gode poengmuligheter mot alle, men vi skal være ekstra nøye på de små detaljene som gjør at vi plukker mest mulig poeng framover.

Annonse fra Eliteserien: