Arne Erlandsen: Pisker spillerne fram mot cupfinalen

Arne Erlandsen (57) vet hvordan det føles å løfte kongepokalen på Ullevaal. Han vil ikke se en eneste spiller som er fornøyd med bare å ha kommet dit.


Dagens LSK-trener var kaptein i den ikoniske 4-1-seieren over Vålerenga i 1985. Og som dere ser på bildet: Han var relativt stolt og fornøyd etter å ha mottatt pokalen av kong Olav.

- Det er den største enkeltstående opplevelsen du kan ha som spiller. Med alt det som skjer i forkant, selve rammen rundt cupfinalen - og alt det festlige som skjer i etterkant hvis du har vunnet, sier Arne Erlandsen.

Mange av dagens spillere har lite erfaring fra øverste nivå. Kun Frode Kippe har opplevd å spille en cupfinale tidligere. Derfor er han svært opptatt av å piske offensivismen inn i gruppa den siste uka før møtet med Sarpsborg.

- Cupfinalen i seg selv skaper veldig entusiasme i nærmiljøet. Men det er noe mer som kreves. Vi ønsker å vinne den. Vi må ikke være fornøyde med bare å ha kommet dit. Det er lett at man skaper en type metthetsfølelse etter å ha kommet til cupfinalen - og reddet plassen i Eliteserien. Da kan jeg si med en gang: Hvis vi har den følelsen, så taper vi den cupfinalen. Vi må hele tida bli bedre og jobbe steinhardt, sier LSK-treneren.

Og ut fra innsatsen på treningene denne uka, ser det ut til at spillerne har respondert akkurat slik Erlandsen ønsker. Selv om sesongen har vart i akkurat ett år, har nivået og trøkket vært meget solid.

Arne Erlandsen har også sagt ja til at spillerne får ta en liten del av lørdagens cupfinalefest på Norges Varemesse. I 18-tiden vil laget ankomme scenen, og treneren tror møtet med supporterne dagen før dagen vil gi spillergruppa ekstra energi.

- Det å være på scenen i 15 minutter ser jeg ikke på som noe problem. Det skaper bare en ekstra stemning før finalen, mener trenerveteranen.

I sin forrige trenerperiode på Åråsen oppnådde han kun to semifinaler som maks i NM. Han tror den første cupfinalen på ti år kan gi LSK et solid løft inn i framtida.

- Merkevaren Lillestrøm står veldig sterkt i norsk fotball. Det er en kjempeprestasjon at klubben har klart å få til det som er blitt gjort gjennom så mange år. Med unntak av Lillestrøm og Rosenborg har alle klubbene i Eliteserien vært nede i OBOS-ligaen på 2000-tallet. Vi er veldig glade for støtten vi får fra supporterne. Så håper jeg at også enda flere vil bli glad i klubben i tida som kommer, sier 57-åringen fra Kløfta.

Arne Erlandsen er LSK-legende nummer 12 som blir intervjuet i God fugl-aksjonen. Til nå har vi fått inn over 200 000 kroner, og alle inntektene øremerkes en ny spiller i 2018. Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: