Årets første tap for Lillestrøm

Lillestrøm gikk på årets første tap da Sarpsborg 08 fikk revansj etter cupfinaletapet med en 3-0-seier i treningskampen i LSK-hallen lørdag ettermiddag.

Kampen i LSK-hallen startet relativt rolig sjansemessig. Etter mange dueller og mye trykk i spillet, var det først etter 8 minutter at den første muligheten kom. Ebieye Moses spilte fram Krogstad i en brukbar posisjon, men midtbanespillerens skudd gikk utenfor målet til Aslak Falch.

Etter mange nesten-muligheter til begge lag, kom det første målet etter snaue 20 minutter. Det skjedde etter at Sarpsborg vant ballen på midtbanen og avanserte inn i LSK-feltet. Etter at Lillestrøm-forsvaret ikke fikk klarert etter mye klabb og babb, fikk Sarpsborg-spiss Patrick Mortensen en enkel jobb med å sette inn ledermålet i tomt bur. Dermed stod det 0-1 i LSK-hallen.

Mange dueller

Laget fra Østfold fortsatte å skape muligheter, og den neste kom etter at en halvtime var spilt i LSK-hallen. Høyrekant Rashad Muhammed tok med seg ballen fremover på høyrekanten, og skøyt like utenfor målet til Marko Maric fra omtrent 18 meter.

Lillestrøms neste scoringsmulighet kom etter at Mathew vant ballen på midtbanen og satt i gang et angrep. Ballen ble spilt til Moses som avanserte frem i banen, og sendte videre til spissmakker Knudtzon. Hurtigtoget fikk en brukbar mulighet fra hjørnet av 16-meteren, men han traff ikke ballen spesielt godt, og skuddet gikk utenfor.

Etter en kamp som bar preg av to tente lag og mange dueller, kom den neste store muligheten ikke lenge etterpå. Sarpsborg avanserte inn i LSK-feltet etter at de vant ballen høyt i banen. Ballen endte i føttene til den danske spissen Patrick Mortensen som fikk to gode muligheter. Han klarte imidlertid ikke å overliste keeper Marko Maric som vartet opp med to gode redninger.

Omgangens siste mulighet kom fra hjemmelaget. Melgalvis slo et strålende innlegg fra høyrekanten, som traff hodet til Knudtzon. Headingen fra spissen gikk imidlertid utenfor, og dermed stod det 0-1 til pause.

Etter mange bytter i pausen, startet den 2. omgangen relativt rolig, og begge lag klarte å ta ut hverandres styrker. Den første store muligheten kom først etter at underkant av 70 minutter var spilt. Lillestrøm fikk frispark på høyresiden, og prøvespilleren Bruno slo et godt innlegg inn i feltet. Gary Martin fikk frigjort seg på bakerste stolpe, og headet ballen inn mot mål. Den traff en Sarpsborg-forsvarer og gikk ut til corner.

To raske mål

Kampens andre mål kom etter at kampuret viste drøye 80 minutter. Etter et innlegg fra høyrekanten, fikk Sarpsborg-spiss Schwartz ballen omtrent på straffemerket og kunne enkelt sette ballen bak Ignonen og til 0-2 til blåtrøyene. Sarpsborg fortsatte kjøret mot LSK-målet, og fikk enda et mål kun minutter senere. Lillestrøm rotet bort ballen på midtbanen, og Sarpsborg fikk starte en overgang. Ballen ble spilt til høyrekanten Halvorsen som fyrte av et lavt skudd fra 20 meter som gikk via stanga og i mål. Det var noe av det siste som skjedde, og kampen endte dermed 0-3 til blåtrøyene.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018-sesongen enda? Det kan du gjøre her!