Åråsen 70 år: Her er Tom Lunds beste minner

I dag er det klart for den første seriekampen på Åråsen i året stadion fyller 70 år. Minnene er mange og sterke, ikke minst for Tom Lund.

Annonse:

Vi var innom det på kick off'et før seriestart, og mange sendte inn sine største minner fra Åråsen gjennom 70 år.

Den største av dem alle, Tom Lund, har mange store opplevelser fra stadion - både som barn, som voksen spiller og som trener.

- Jeg husker første gangen jeg var på en ordinær kamp som betydde noe. Det var semifinalekampen mot Fredrikstad i 1958. Det var et stort øyeblikk. Der ble mye av LSK-historien lagt på mine skuldre i forhold til å være glad i klubben, sier Tom Lund.

Les også: Helland og Braut Brunes inn i troppen mot Viking

Han ble født i 1950, året før Åråsen åpnet, og høsten 1976 sto han for det øyeblikket som for mange trumfer alt: Tommy satte inn 2-0 og sikret seriegullet mot Bryne etter mange tunge år på nivå tre.

- Vi hadde gått en lang vei, og det var absolutt det største jeg har vært med på i Lillestrøm, sier Tom Lund i video-intervjuet som du kan se i sin helhet nederst i denne saken.

En annen publikumshelt, Ståle Solbakken, trakk fram 3-0-seieren over Rosenborg på et fullsatt Åråsen i 1996 som sin største opplevelse da han gjestet LSKs kick off tirsdag 11. mai.

- Lillestrøm - Rosenborg 3-0 på et så fullstappet Åråsen som det bare kan bli. og med en stemning det også bare kan bli på Åråsen på en fin mai-dag. Da kunne det ha blitt 5-0, 6-0 og 7-0. Strandli misset også et straffespark. Da herjet vi godt med Rosenborg. Det er det største minnet, sa Norges landslagssjef.

Se LSKs kick off her!

Her er noen av minnene som LSK-tilhengerne har sendt oss:

Peter Ekker: Det gikk hett for seg på ståtribunen en oktoberdag i 1990. Jeg har aldri følt slik spenning i en fotballkamp. Lillestrøm var i kvalifisering om å beholde plassen på øverste nivå etter en begredelig sesong. Den kampen måtte vinnes over Bryne. Kampen stod og vippet på 1 - 0. Rett før slutt kom 2 - 0 målet. Plassen var berget og en vanvittig stemning på et overfylt Åråsen. Glemmer det ikke. Sønnen på 8 år var plassert på taket på kiosken som stod ved siden av ståtribunen den gang.og han hadde god oversikt. Jeg ble LSK-frelst en vårdag i 1974. Jeg bodde på Steinkjer og byen hadde 2 lag på nivå 2. Steinkjer og Henning IL. LSK var på besøk på Guldbergaunet og spilte mot "offiserslaget" fra Steinkjersannan. Henning bestod av tidligere Steinkjerspillere samt offiserer fra Sannan. LSK anført av Tom Lund vant overlegent. Jeg var vant med toppfotball på Steinkjer på 50 og 60 tallet. LSK var like magiske den vårdagen. Jeg var frelst, Året etter flyttet jeg til Oslo, senere Rælingen og Jessheim. Det har blitt mange sesonger på Åråsen.

Jarle Nummestad: En av mine beste opplevelser med LSK var 3. runde i cupen borte mot Grovfjord i 91. LSK vant 4-1. Det var nesten 5000 tilskuere i en bygd med kun 800 innbyggere!! 

Tobias Ligaard Brynildsen: Beste minne (bare fra midten av 2018): Hjemmederby 2019.

Tor Erling Rindhølen Mork: 2-0 mot Enga i cup-semien 2005. Fortet og Kanari-Fansen viste seg fra sin beste side!

Thomas Brøndum: Da vi holdt plassen med en elektrisk 2. omgang mot Rosenborg. Den var svær.

Ronnie Hallén: 3-2 mot trøndera i 1999 er en klassiker. Første matchen på Åråsen med det nye supporterfeltet.

Se video-intervju med Tom Lund:


Annonse fra Eliteserien: