Apexklinikken forsterket samarbeidet med LSK etter nedrykket

Takket være det unike samarbeidet med Kjetil Nord-Varhaug og Apexklinikken har Erik Kveen (t.v) og Geir Kåsene i LSKs medisinske apparat et forsprang på de fleste andre norske fotballklubber.

Annonse:

Like etter at det bitre nedrykket var et faktum i desember i fjor tok Apexklinikkens daglige leder kontakt med LSK og sa at de ønsket å forsterke samarbeidet med klubben. 

- Kjetil Nord-Varhaug ringte oss uka etter at vi hadde rykket ned og sa veldig klart fra om at de ville være med videre slik at spillerne skulle få den oppfølgingen de trengte. Etter nedrykket inngikk vi dermed en forbedret avtale som gir oss gode fordeler. Ganske fantastisk, sier LSKs fysiske trener Geir Kåsene.

Daglig leder Kjetil Nord-Varhaug forteller at Apexklinikken er et supplement til det medisinske apparatet til LSK og bistår med ekstern spesialistkompetanse på muskel og skjelett-plager.

– Vi har et spesialistteam på ultralyd og injeksjoner som samarbeider tett med det medisinske apparatet. Vi har lang erfaring med vanskelige caser slik at vi raskt kan stille riktig diagnose og sette i gang behandling. Vi jobber mye med «return to play», både innen idrettsskader og hodeskader, forteller Nord-Varhaug.

Geir Kåsene fullroser oppfølgingen skadede LSK-spillere får hos Apexklinikken.

- Vi har hatt et godt samarbeid siden 2012. Apexklinikken ligger på Helsfyr i Oslo, og er en stor klinikk med tverrfaglig team og mange forskjellige profesjoner. Det vi bruker dem mest på er ultralyd-diagnostikk. Der er de spesialister. Spillerne får da en diagnose som gjør at vi kan sette i gang med behandling umiddelbart. I tillegg har Apexklinikken spisskompetanse på injeksjonsterapi. Når konservativ behandling ikke fører fram og man ikke føler man kommer i mål, er det fint å ha muligheten til å prøve injeksonsterapi. Det kan være kortisoninjeksjoner, eller PRP-injeksjoner som spesielt egner seg for å dempe irritasjoner i leddene. De hjelper oss rett og slett med å få riktig behandling slik at vi korter ned på antall dager som skadede spillere er borte fra trening og kamp, forteller Kåsene.

Ikke minst i en tettpakket sesong som årets vil LSK nyte store fordeler av det gode samarbeidet med Apexklinikken.

- Spesielt når det er tett kampprogram kan dette være avgjørende og veldig verdifullt for oss. Vi er strålende fornøyd med å ha Apexklinikken med på laget. Idrettsutøvere fra hele Norge reiser dit for å få den rette behandlingen, og den nye avtalen er en solid styrking av det medisinske apparatet i Lillestrøm. De har alltid tid til oss, de skjønner idrettsterminologi - og de strekker seg langt for å behandle LSK-spillerne. Jeg kan også anbefale Apexklinikken for andre pasienter som har hatt langvarige problemer og plager som de ikke finner helt ut av, sier Geir Kåsene.

Annonse fra Eliteserien: