Ane Buer (15) og Eskil Edh (18) er årets profiler på akademiet

I dag mottok Ane Buer (15) og Eskil Edh (18) heder, ære og gode ord - og det synlige bevis på at de er kåret til årets profiler på LSK-Akademiet.

Annonse:

Markedsdirektør Thomas Sagen i vår samarbeidspartner Skovly-Gruppendelte ut diplomer og gavekort på 1000 kroner til de to fremgangsrike unge fotballespillerne.

Spillerutvikler på jenteakademiet, Vegar Frey, og akademisjef Toni Ordinas begrunner utmerkelsene slik:

«Ane har i år bidratt på J15 regional, J17 og i U20-serien. Hun har svært godt oppmøte og viser gode holdninger. Ane har i tillegg blitt tatt ut på flere landslagssamlinger og vi er stolte av å ha en LSK-spiller med fra jentesiden på landslaget.»

«Etter å ha vært skadet i over et år, og har måttet kjempe seg tilbake uten å kunne trene med resten av laget, kom Eskil tilbake fysisk sterkere enn han var før han pådro seg kneskaden. Han har vist en fremragende mentalitet på banen. Etter sin første hospitering hos A-laget overbeviste han trenerne med sine ferdigheter og potensial. To uker senere debuterte han i OBOS-ligaen. I november skrev han proffkontrakt, og Eskil er en inspirasjon for alle andre akademispillere.»

Ane Buer, rask og sterk midtstopper, var veldig glad for å få utmerkelsen.

- Det er kjempestort og veldig hyggelig å bli satt pris på. Jeg trives veldig godt både med lagvenninene og trenerne i Lillestrøm, og har store ambisjoner som fotballspiller. Jeg vil jo bli så god som jeg kan, og har mål om å spille for LSK-Kvinner i løpet av tre år. Og etter hvert på A-landslaget og kanskje for en klubb i utlandet, sier Ane Buer, niese av seriemesteren fra 1989, Tom Buer.

- Det er noen år siden vi har hatt yngre landslagsspillere fra jentesiden i LSK. Det er superstas for klubben at Ane har hatt så stor fremgang. Et flott forbilde for alle unge jentespillere i klubben, sier Vegar Frey.

For mange har 2020 vært et vanskelig og tungt år, men for Eskil Edh har det virkelig løsnet etter å ha vært ute med en alvorlig kneskade.

- Det har skutt i været for min del. Og det er stort å få en slik utmerkelse i en så stor klubb som Lillestrøm. Jeg vil gjerne få takke Toni og trenerne på juniorlaget, Jørgen la Cour og Kowthaman Kularas. De har gitt meg sjanser og har hatt troen på meg, sier Eskil Edh, som nå er fast medlem av LSKs A-lag.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot, og trives utrolig godt. Jeg har store mål som fotballspiller. Målet er spilletid i Eliteserien neste år, sier Lillestrøm-gutten.

- Eskil er et skoleeksempel for alle andre på akademiet. Han jobber knallhardt og viser hva den riktige mentaliteten betyr. Det har vært fantastisk gøy å se fremgangen han har hatt, sier Toni Ordinas.

- Det som er fint med LSK er at man er flinke til å få fram unge og ambisiøse spillere som tar treningsarbeidet på ordentlig alvor. Det er moro å følge unge folk som tør å sette seg store mål. Det gjelder enten det handler om skole, jobb eller idrett. Vi ønsker både Ane og Eskil lykke til i fremtiden, og gleder oss til å følge karrierene deres, sier Thomas Sagen i Skovly-Gruppen.

Annonse fra Eliteserien: