Andreas Vindheim er klar for LSK

Andreas Vindheim (27) har signert en låneavtale med LSK. Høyrebacken kommer på lån fra den tsjekkiske storklubben Sparta Praha.

Annonse:

- Jeg gleder meg, og jeg tror dette blir veldig bra. Jeg har spilt på Åråsen før, og sist gang var det strøken matte. Jeg gleder meg til å spille på Åråsen foran Kanarifansen. De er kjent for å gi litt lyd i fra seg for å si det sånn, sier Andreas Vindheim. 

- Det virker som en spennende mulighet. Det var en mulighet og opplevelse som trigget meg til komme til LSK.

Vindheim gjennomførte i dag den medisinske testen på Marbella, og er klar for første økt med laget allerede i ettermiddag. Han ser fram til å spille i Eliteserien igjen.  

- Jeg ser veldig fram til å spille Eliteserien igjen. Jeg syntes det har vært mye oppmerksomhet rundt det og norsk fotball virker å være i vinden for tiden, så det blir veldig kjekt, forteller Vindheim.

Avtalen dreier seg om en låneavtale som varer til 20. juni 2023 med opsjon på hente Vindheim permanent etter endt låneavtale. 

- Det er fordi overgangsvinduet i Tsjekkia åpner på den tiden. For oss hadde det jo egentlig vært naturlig at en låneavtale varer til august når vårt overgangsvindu åpner, men nå er det jo slik at det er klubben som eier som bestemmer til slutt. Men vi ser også positivt på at det blir et lån fram til 20. juni fordi vi vet jo at vi har Lars Ranger og Eskil Edh som da best trolig er friske og konkurransedyktige. Vi har en opsjon på å hente Andreas permanent om alle parter skulle ønske det, sier sportssjef Simon Mesfin. 

Vindheim har en fortid i Brann, Malmø, Sparta Praha og Schalke 04. Den offensive høyreback håper å kunne bidra på en positiv måte. 

- Jeg er en offensiv back som liker å komme til innlegg og kombinere, så håper jeg kan bidra til en positiv måte både offensivt og defensivt, forteller Vindheim. 

- Spennende

- Vindheim var et navn som dukket opp som vi syntes var spennende. Etter han hadde hatt en skadeperiode i Sparta Praha så endte han litt på siden fordi de hadde fått inn alternativer. Har levert bra for klubben og vært på utlån til Schalke 04, og kom tilbake til Praha hvor det ikke ble så mye spilletid som han ønsket. For han så var det viktig å komme seg på banen igjen og spille kamper. Det jo sånn i det gamet her at man tenker kortsiktig og langsiktig om hverandre hele tiden, og da ble en avtale om at han kunne spille for oss frem til sommeren, sier Geir Bakke. 

Se det første intervjuet med Andreas Vindheim her! 


Annonse fra Eliteserien: