2004-fødte Dylan og Edmund debuterte i 3. divisjon

(Lillestrøm 2 - Junkeren 1-4) Dylan Murugesapillai (15) og Edmund Owusu (14) er begge født i 2004. I går debuterte guttespillerne for LSK 2 i 3. divisjon.

Annonse:

Nordlandslaget Junkeren vant oppgjøret i LSK-Hallen 4-1, men resultatet lyver: Kampen var mye jevnere enn som så.

Den store forskjellen var at de godt voksne Junkeren-spillerne var bedre innenfor begge boksene.

Les også: Banket Tromsø: Juniorene til kvartfinalen i NM

Men langt viktigere: En rekke purunge Lillestrøm-spillere fikk nyttig erfaring fra voksenfotballen. Og aller yngst var Dylan Murugesapillai og Edmund Owusu. Forsvarsspilleren Dylan ble 15 år i januar, Edmund blir 15 år i september. Begge for øvrig U-landslagsspillere.

- Det er et tøffere nivå enn det jeg spiller på til vanlig. Vi møter sterkere gutter her, sier Edmund Owusu.

- Men du klarte å gjøre ting her også?

- Jada. Jeg har vel i hvert fall en fart som fungerer. Vi lærer av dette og tar det med oss videre. Vi skal jobbe hardt fremover, så håper vi på nye muligheter, svarer den lynraske angriperen.

- Det var morsomt å få debutere her. Før sesongen så jeg ikke for meg at jeg skulle spille 3. divisjon i år. Det er bra at Lillestrøm tør å bruke unge spillere mot seniorspillere. Man tar med seg masse læring herfra, sier Dylan Murugesapillai.

Utviklingssjef Toni Ordinas smilte fornøyd etter å ha sett flere svært unge Lillestrøm-spillere få sitt første møte med seniorfotballen. Kun én spiller var født i 2000, to var født i 2001 - og resten var 2002-, 2003- og 2004-spillere på gårsdagens LSK 2-lag.

- Jo flere unge spillere vi kan bruke på rekruttlaget, jo bedre er det. Dette er potensielle Eliteserie-spillere, og de viser her i dag er at vi har flere lovende spillere for fremtiden. Og de lærer masse av å spille mot menn. De vil få flere sjanser i 3. divisjon denne sesongen. Planen er at de skal få flere og flere minutter. De trenger å bli utfordret, sier Ordinas.

Les også: Edmund (14) imponerte på talentleir

Annonse fra Eliteserien: