16-åringene Knudsen og Baccay stråler etter debuten

De er bare 16 år gamle, men på lørdag fikk Magnus Knudsen og Josef Baccay prøve seg på A-laget i treningskampen mot Sarpsborg.

Etter 87 minutter ble Magnus Knudsen, sønn av tidligere landslagskeeper Jon Knudsen, byttet inn for Ifeanyi Mathew. Like etterpå fikk Josef Baccay også smake på sine første minutter på A-laget da han erstattet Charles Ezeh.

Annonse:

Et tydelig signal på at de to guttene, som er født i 2001, allerede har rukket å imponere trener Arne Erlandsen.

- Det var selvfølgelig gøy. Jeg hadde mine tre første treninger med A-laget i forrige uke, og da var det kjempegøy å få de første minuttene på slutten av uka, sier Magnus Knudsen.

- Jeg har trent litt mer med A-laget enn Magnus, men det var utrolig stort å få prøve seg i kamp med gutter som man er vant til å se på TV. Det er veldig gøy å få være en del av det. Det er selvfølgelig mye høyere nivå enn på juniorlaget, men vi har stått på - og jobbet hardt, sier Josef Baccay.

Mens Baccay reiser til La Manga med G17-landslaget tirsdag, har Knudsen fått beskjed om at han er ønsket på A-lagstreningene resten av uka. 

- Det var en veldig fin beskjed å få, selv om det kanskje kan bli et problem med å få fri fra skolen. Men jeg får ikke gjeldende fravær i og med at jeg går på toppidrettslinja, sier Knudsen, som av alle ting går på Valle Hovin videregående skole. Som holder til på Vålerengas nye stadion...

Sofiemyr-gutten Baccay går på videregående skole i Oppegård, men har det siste året pendlet til Åråsen og treninger med LSK.

- Jeg synes overgangen har vært veldig fin. Etter hvert er målet å etablere seg på A-laget, sier Josef Baccay.

- Målet nå først er å trene jevnlig med A-laget. Og kanskje få noen minutter i Eliteserien i løpet av året, sier Høybråten-gutten Knudsen.

- Hvorfor valgte du å bli utespiller, og ikke keeper - som faren din?

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Hehe. Men ferdighetene ligger i beina, og ikke i armene, svarer 16-åringen.

- Sønnen er tydeligvis et større balltalent enn faren, i og med at han spiller ute, sier Arne Erlandsen med et smil.

LSK-treneren er godt fornøyd med de to yngste spillerne som mandag var samlet rundt lunsjbordet på Åråsen.

- Begge har klart seg veldig bra. Og det at de får matchet seg på et høyt nivå sørger for at de får utviklet seg videre.

Ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: