Vant Arctic League - skal bryne seg på Champions League

I den nordiske ligaen, Arctic League, tok LSKs Pro Clubs-lag det aller lengste strået og ble seriemestere. Nå venter større utfordringer i Champions League.

Annonse:

FIFA 20 går mot slutten, men det betyr ikke at kontrollen har fått hvile. For LSKs Pro Clubs lag som består av 22 FIFA-spillere tok fatt på Arctic League. Ligaen består av 10 lag fra Norge, Sverige og Danmark. Seriespillet startet i midten av august - og varte litt over en måned.

- Vi startet opp Pro Clubs-laget i sommer, og har siden skaffet oss en solid stall. Å vinne ligaen på første forsøk føles veldig bra. Det er godt å se at valgene jeg og Thilip tar fungerer, sier Marius Øyen Garnes, som har vært ansvarlig for Pro Clubs-satsingen.

Det er ikke tilfeldigheter at LSKs Pro Clubs-lag vant Arctic League.

- Det har vært mye arbeid med Pro Clubs-laget og suksessen hadde vært umulig uten trener Marius Øyen Gaarnes ved min side. Det som har vært ekstra motiverende for meg er å se at alle våre 22 spillere har utviklet seg i løpet av den korte tiden, og de er suksessen, sier e-sport-trener, Thilip Thangarasa, som er takknemlig for at laget fikk mulighet til å konkurrere i den proffesjonelle ligaen.

17-åringen Daniel «Dani» Andersen ble lagets toppscorer.

- Jeg vil ikke kalle meg toppscorer, selvom jeg liker tittelen, sier Dani, og legger til:

- Jeg er takknemlig for å spille med den gjengen her. Det er de som legger opp til meg - og sjansene jeg har skapt, sier toppscorer-Dani, som egentlig ikke vil kalle seg toppscorer.

I kampen om «Den nordiske mesteren» konkurerte LSK-laget med de store e-sport-lagene Intique (2. plass), Mjøndalen (3. plass) og Baitmen (4. plass) e-sport.

- Det har vært en innholdsrik første sesong. Vi tapte kun en kamp i Arctic og har dobbelt så bra målforskjell som andreplassen. Personlig har jeg lært mye nytt om Pro Clubs det siste halvåret - og jeg er sikker på at laget stiller enda sterkere neste sesong, sier trener Garnes.

Som følge av å bli mestere i Arctic League, skal Pro Clubs-laget få hevde seg i selveste Champions League på FIFA 21.

Med den infoen som har blitt gitt nå, ser det ut til at LSK-laget skal spille en kvalifiseringskamp før de kan gå inn i CL-spillet.

- Hvis vi klarer kvaliken så skal vi ta med dette som en viktig erfaring med å etablere oss som en av de beste lagene. I CL må vi gi fullt fokus - og ta en kamp om gangen, i kjent Jürgen Klopp-stil. Så får vi se hvor vi ender, sier Thangarasa.

Dette er Pro Clubs-troppen til LSK:

Morten Hembre, Markus Ingstad, Daniel Andersen, Sander Lie, Andreas Nguyen, Vidusan Yoganathan, Patrick Kolstad, Petter Hembre, Arve Hembre, Ola Eskeland Grimsbø, Vinoth Mohanadasan, Noah Løkka Hagen, Thilip Thangarasa, Marius Øyen Garnes, Bao Nguyen, Marius Jensen, Stian Johnsen Nikoma, Jeremy Selvarajah, Sami Ullah Khan, Aleksander Halvorsen og Stian Helgerud.

PS! I løpet av morgendagen presenterer vi en ny FIFA-spiller som skal representere oss i eSerien.

Annonse fra Obos-ligaen: