Det nye kapittelet som endte i suksess

LSK ble nylig kåret til Norgesmestere i FIFA, og leverte gode resultater i eSerien. Selv om det ferskeste minnet og tyngste minnet er da LSK brutalt ble slått ut av Raufoss i eSeriens kvartfinale. Jeg tror dette er grunnen til at LSK har gått fra null til gull på et halvt år.

Annonse:

Dette meningsinnlegget er skrevet av LSKs medielærling.

I høst lanserte LSK en satsing i ny retning, da e-sport-ansvarlig Jørgen Heen Enger ansatte Thilip Thangarasa som trener. Enger og Thangarasa signerte umiddelbart Vidusan Yoganathan og Bao Nguyen som de første spillerne i den da ferske LSK-troppen. Thangarasa tok med seg Marius Øyen Garnes som sin med-trener. Siden har man knapt sett seg tilbake. LSK signerte senere Patrick Kolstad. Satset på FIFA-akademi. Tok Oskar Angell-Hansen opp fra akademiet til a-stallen. Og hentet YouTuberen Johan Færaas inn i stallen like før seriestart.

(Innlegget fortsetter etter bildet.)
P1533739
FØRST UT: Vidusan Yoganathan (t.v), Thilip Thangarasa og Bao Nguyen ble de første brikkene i LSKs store tropp. Foto: Emil Saglien Ruud
VIKTIG DUO: Patrick Kolstad og Johan Færaas ble en viktig duo for LSK, primert utenfor banen.<br />Foto: Emil Saglien Ruud
VIKTIG DUO: Patrick Kolstad og Johan Færaas ble en viktig duo for LSK, primert utenfor banen.
Foto: Emil Saglien Ruud

Patrick og Johan har ikke spilt like mye som de førstnevnte. Disse er fortsatt en stor faktor for LSKs suksess. For LSK e-sport er ikke egoistiske enkeltspillere. LSK er et lag. LSK jobber sammen hver dag. Det har LSK-trener Thilip vært veldig klar på fra dag én.

At LSK hentet inn Thilip som trener har gjort vår jobb mye enklere. Thilip har, i motsetning til Jørgen og undertegnede, lang erfaring innenfor e-sport og den mentale biten generelt. I Thilip har man en 100% dedikert trener, kontra to stykk som egentlig ikke har tid til å drive med e-sport. Thilip er på mange måter nøkkelen til LSKs suksess, men det hadde ikke gått uten så dedikerte spillere heller. Han har hele veien vært klar på at spillerne skal være ydmyke. En kamp om gangen. Ikke være høye på seg selv. Rett og slett at de skal ha beina godt plantet på jorda.

LSK-gjengen har stort sett hver kampdag samlet seg på Åråsen. Jeg tror også dette har vært en viktig faktor. Der har spillerne møtt opp to til tre timer før runden starter. Spilt treningskamper mot andre klubber. eSerie-kampene spilles på et kontorlokale med spilleren og Thilip, mens de som ikke spiller og Marius analyserer kampen ute i et fellesområde. Dette har gjort at det har blitt en veldig sammensveiset gjeng, og at de hver dag jobber for hverandre.

Tilretteleggingen optimal fra A-Å. Enkelte dager har spillerne dratt til vår samarbeidspartner Apexklinikken som har hjulpet spillerne med kropp og sjel. Apexklinikken er spesialister innenfor muskel, ledd og annen helse. Etter besøket hos klinikken har spillerne fått mat servert mat levert av Mtapas på Åråsen. Med dette er gutta godt preppet til kamper. Dette vil jeg også trekke frem som nøkkelfaktorer for prestasjonene.

Dette har gjort at LSK har prestert på den virtuelle fotballmatta. Første runde i eSerien sjokkerte Bao og Vidusan hele FIFA-Norge. Da slo debutantene Sandefjord, Stabæk og HamKam, mens det ble poengdeling mot rival Vålerenga. Brått fikk alle øynene opp for gultrøyene. 

Akademisatsingen ga brått resultater. Oskar Angell-Hansen ble tatt opp i a-troppen, og overrasket alle fra første sekund. Andre kampdag tok kanarifuglene full pott. Til tross for flere varierende kampdager etter dette tok LSK jevnlig nok med poeng til å komme seg videre til sluttspillet.

MESTERE: Bao og Vidu ble kåret til Norgesmestere lørdagen før eSerie-sluttspillet. Foto: Mathias Dulsrud
MESTERE: Bao og Vidu ble kåret til Norgesmestere lørdagen før eSerie-sluttspillet. Foto: Mathias Dulsrud

Helgen før eSerien-sluttspillet var også sluttspillet i NM. LSK tok seg helt til finalen og ble Norgesmestere etter seier mot Jerv. 

Som regjerende Norgesmestere hadde LSK et favorittstempel før sluttspillet i eSerien. oppladningen til kvartfinalen ble langt fra optimal. Det var det kort tid fra NM-finalen til eSerie-sluttspillet. Under tre døgn for å være presis. 

Oppladningen på selve kampdagen var tung. Det var mye som ikke stemte under oppvarmingskampene, og det var usikkert frem til kampstart hvilke spillere gutta skulle bruke i kampene. Dermed var det mye usikkerhet.

Skuffelsen var enorm da LSK gikk på et stort tap mot Raufoss i kvartfinalen. Raufoss slo LSK 9-3 sammenlagt. Laget fra Innlandet har satset stort på e-sport siden eSeriens oppstandelse, og har deltatt i de tre siste finalene. Alle gode ting ble tre for Raufoss. Gratulerer som eSeriemestere.

Alt i alt er det å ha et trenerapperat rundt e-sport-troppen fantastisk. Jeg føler at dette har vært hvordan LSK har løst koden på e-sport. Og måtte suksessen vare...

Bildeserie fra sesongen:

Annonse fra Eliteserien: