Debutantene ubeseriret etter første kampdag - poengdeling mot Vålerenga

Slik så det som oftest ut da Bao Nguyen (19) og «Vidu» Yoganathan (22) satt seg bak skjermen. Seriefavoritt Sandefjord og Stabæk ble slått. HamKam ble dominert. Mens poengene ble delt mot bydelslaget Vålerenga. Dermed har LSK-laget ti poeng etter første kampdag.

Annonse:

- Det føles veldig bra. Vi hadde et mål om seks poeng, så det er fire bonuspoeng, sier «Vidu» til lsk.no med et stort glis.

Trener Thilip er meget fornøyd med tirsdagens resultater.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi har lagt ned mye innsats de siste ukene. Vi hadde i utgangspunktet forberedt oss på Co-Op på FUT, slik det egentlig skulle spilles, så vi måtte endre treningene litt. Gutta tar det med storm. Vi ser to gutter som presterer nå. Vi har et helt sykt team bak oss nå, med hele akademiet, Johan inn,  Pat, Oskar, og Marius med taktiske grep. Det er sykt viktig, sier Thangasara. 

- Veldig sterkt gjort av oss i dag, legger trener og taktikkekspert Marius Øyen Garnes til.

Bao Nguyen, som til tider lekte med storspillerne, er også strålende fornøyd med prestasjonene.

FRISK LUFT: Her er LSK-spillerne på luftetur før kampene gikk av stabelen. Foto: Emil Saglien Ruud
FRISK LUFT: Her er LSK-spillerne på luftetur før kampene gikk av stabelen. Foto: Emil Saglien Ruud

- En superstart på eSerien, det er det. Vi møter de to tøffeste allerede i første runde - og viser at vi holder nivået. Så vi kommer godt ut av første kampdag, sier Bao, som tidligere har spilt fotball på LSK. 

- Å komme ut med fire poeng mot de som regnes som favoritter er vel...

- Da er vel vi også en av de da, bryter «Vidu» inn, og ler.

- Det er helt over forventningene våre. Vi satt et mål om seks poeng, fikk ti poeng - og burde hatt full pott. For jeg hadde kontroll mot Vålerenga, og burde kjørt kampen enda mer. Men sånn er det. Til syvende og sist, absolutt godkjent.

Yoganathan merket noe nerver i starten av sin eSerie-debut, men ble fort varm i LSK-trøya.

- Første kampen merket jeg at jeg var nerver som kom frem. Den kampen tapte jeg, men etter det så viser vi hvor gode vi er. Møtte jo Vålerenga og Sandefjord som er favoritter, så det er bra, forteller «Vidu» etter kampdagen.

Nguyen legger heller ikke skjul på at pulsen var litt ekstra høy i de første kampene.

- Det var litt nerver, men det er det jeg og Vidu har snakka om i seks måneder. Det å være på scenen, levere på scenen og vise oss frem. Endelig.

Til tross for at Nguyen slapp inn et uheldig mål der Vålerenga utlingnet, har han stor tro på laget videre - og ikke minst returoppgjøret mot rivalen.

- Etter neste oppgjør mot Vålerenga kan vi synge "Que Sera, Sera. Pissa på Vål'enga" etter kampen?

- Ja, riktig, riktig, ler Bao - som synes det var godt å få på seg LSK-drakta igjen.

Marius Garnes som er en viktig del av apparatet rundt LSK e-sport ser veldig frem til fortsettelsen.

- Jeg har stor tro på gutta videre. Jeg vil tro vi blir stemplet som favoritter nå - og jeg håper vi kan melde oss i kampen om tittelen, avslutter trener Garnes.

Annonse fra Eliteserien: