Coronaviruset utsatte eSerien - tilbake i dag

Det ble satt en to ukers stoppe for eSerien for å unngå corona-spredning. I dag starter turneringen opp igjen - med noen endringer.

Annonse:

12. mars kom denne pressemeldingen fra NTF:

"Etter dagens situasjon rundt Covid-19 er det bestemt at Altibox eSerien utsettes. Det vil si at det ikke vil bli gjennomført en spilldag i dag, eller neste torsdag. Vi vil i løpet av de nærmeste dagene få oversikt over situasjonen, og gjøre en vurdering på videre fremdrift og når spilldagene vil bli gjennomført."

"Planen er fremdeles å gjennomføre seriespill og playoff før 9. mai, men det vil bli gjort løpende vurderinger. Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt hvilke konsekvenser dette medfører. I mellomtiden oppfordrer vi alle til å følge FHI sine retningslinjer."

Dette resulterte i at eSerien sesong 3 ble utsatt i to uker grunnet. I mellomtiden skrev EA Sports dette på sin hjemmeside:

"EA suspenderer alle EA SPORTS FIFA 20 Global Series-hendelser inntil videre på grunn av den fortsatte effekten av COVID-19 over hele verden. Dette inkluderer EA-opererte arrangementer så vel som tredjepartsarrangementer som kjøres under EAs lisens, og omfatter alle live- og online-arrangementer, inkludert de tilhørende kvalifiseringskampene. Vår avgjørelse er drevet for å sikre sikkerheten til våre konkurrenter, ansatte og samarbeidspartnere, samt sikre at EA SPORTS FIFA 20 Global Series ikke bidrar til spredning av pandemien." 

Siden eSerien er en del av EA sitt Global Series-system har det blitt noen endringer. Seriespillet er endret til vennskapsturnering, og spilles for tiden hjemme hos spillerne. Dette for å unngå smittefare. 

I dag klokken 18:05 møter vi Stabæk. Kampen sendes på vår Twitch-kanal. Kamp nummer to er hovedkamp mot Brann og sendes på eFotball_Norge sin Twitch-kanal. Espen "Fvoll" Fjærvoll og Peter "Peet" Thøgersen skal spille dagens kamper. Stian "Hopeful" Myhre lader opp til kampstart med gutta på sin egen Twitch-kanal.

Annonse fra Obos-ligaen: