Aleksander Melgalvis scorer på straffe mot Sarpsborg 08

Uavgjort med 10 mann

Sarpsborg 08 - Lillestrøm 3-3

Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp, da vi måtte spille nesten en hel omgang med 10 mann mot Sarpsborg 08. Med en lagmoral som savner sidestykke hentet vi opp en Sarpsborg-ledelse to ganger, og sikret poengdeling.

Hjemmelaget kom best i gang, men selv om de hadde ballen mye de første minuttene så klarte de ikke å skape noe mot et disiplinert LSK-forsvar.

Allerede etter 11 minutter ble det liv på Sarpsborg stadion. En av kampens store profiler, Aleksander Melgalvis, finner Udo med en genial pasning. Spissen plasserer ballen helt inne ved stolperoten, og sørger for ledelse på Sarpsborg stadion.

Kanari-fansen rekker ikke å juble ferdig før hjemmelaget slår tilbake. En tellefeil i forsvaret sørger for at unggutten Tobias Heintz får stå helt alene og heade inn utlikningen. Det står 1-1 i Sarpsborg.

LSk fortsetter å skape muligheter, men alle som forsøker å skyte har stilt siktet litt for høyt.

Midtveis i omgangen kommer SImen Rafn løs på venstresiden. Fra spiss vinkel lobber han ballen over keeper, men ballen spretter i tverrliggeren og ut. Nære!

Et par minutter senere får Marius Amundsen et korrekt gult kort. Det skal vise seg å få store konsekvenser senere i kampen.

LSK fortsetter å dominere, men sløser med sjansene. Hjemmelaget kontrer, men kommer ikke forbi LSK-forsvaret.

10 minutter før pause får Erling Knudtzon alle tiders sjanse til å legge på til 2-1. Mats Haakenstad kommer på et av sine mange løp nedover på høyresiden. Han slår en perfekt pasning inn til Erling, som når ballen foran en Sarpsborg-forsvarer. Han får imidlertid foten under ballen, og pirker avslutningen over.

I stedet er det hjemmelaget som kan sikre ledelse til pause. Når to LSK-forsvarere blir litt for ivrige, kommer Sarpsborg 08 alene ned til dødlinjen. Pasningen sendes ut i feltet, og der står igjen unggutten Heintz alene og banker inn 2-1.

Det blir det siste som skjer før pause.

En energisk Arne Erlandsen bruker pausen på å mane spillerne til å gi enda mer.

Hjemmelaget får den første sjansen etter pause. Innbytter Fejzullahu kommer alene med Origi, men Arnold viser hvorfor han er Norges beste keeper.

10 minutter ut i andre omgang har Marius Amundsen fått et lite kutt over øyet. Han løper ut til sidelinjen, får på et plaster, og løper tilbake på banen. Etter et par minutter snur dommeren seg til Amundsen og gir han kveldens andre gule kort, og dermed rødt. Siden Marius hadde fått behandling på sidelinjen, så skulle han ha ventet på tillatelse fra dommeren før han løp inn igjen. Dermed må vi fullføre kampen med 10 spillere.

Med Amundsen ute, må vi bytte inn en ny midtstopper. Fredrik Krogstad går ut og Stefan Antonijevic kommer inn.

En mann mindre ser ut til å tenne LSK-spillerne. De spiller med hjertet utenpå drakten. Etter 61 minutter gir det resultater. Igjen er Aleksander Melgalvis arkitekten. Han slår en ball gjennom hele Sarpsborg-feltet, mot bakre stolpe. Der kommer Erling Knudtzon og banker inn utlikningen. Det står 2-2 i Sarpsborg.

Utover i omgangen er det LSK som har initiativer, mens hjemmelaget stadig er frempå med farlige kontringer. Man kan nesten lure på hvilket lag det er som har en mann mindre.

Et Sarpsborg-angrep ender med et skudd som går mellom bena på Simen Kind Mikalsen. Origi er nede og redder, men må gi retur. Mats Haakenstad forsøker å klarere, men ballen spretter i benet til Patrick Mortensen og i mål. Hjemmelaget har igjen tatt ledelsen.

LSK fortsetter å presse på etter scoringen, og fem minutter før slutt er det nære på når Mathew fyrer av et skudd fra 16 meter. Sarpsborg-keeperen rekker imidlertid ned og redder.

Et par minutter senere får løpsmaskinen Mats Haakenstad ballen på høyre side. Han utfordrer, og tar med seg ballen inn i feltet. Innbytter Groven er alt for sent ute, og feller Mats. Dommeren peker på straffemerket.

Brumunddals store sønn er utpekt som straffeskytter. Melgalvis venter ut Sarpsborg-keeperen, og setter ballen i det tomme hjørnet. Vi har utliknet, og det står 3-3 på Sarpsborg stadion.

4 minutter legges til, men resultatet er uforandret etter de nervepirrende minuttene. Det blir poengdeling i Sarpsborg.