Tap på Ullevaal

Vålerenga - Lillestrøm 3-1

Annonse:

Det ble et surt tap i det siste derby-oppgjøret mot Vålerenga på Ullevaal. Til tross for god åpning av oss, så var hjemmelaget sterkest til slutt.

Kampen startet som disse oppgjørene ofte gjør, med at lagene lå og følte på hverandre. Vålerenga hadde ballen mest, mens vi lå disiplinert i forsvar.

Allerede etter 13 minutter brøt jubelen løs på bortetribunen. Aleksander Melgalvis fikk ballen på hjørnet av 16-meteren. Han dro en tunnel på Rasmus Lindkvist og slo ballen inn i feltet. Det var Fredrik Krogstad og banket ballen opp i nettaket. En drømmestart!

Hjemmelaget fortsatte å ha ballen mest etterscoringen, mens vi lå lavt og forsvarte oss.

Midtveis i omgangen fikk vi smake vår egen medisin. Et innlegg fra venstre kant finner Ghayas Zahid i feltet, og han banker inn utligningen.

Hjemmefansen rekker så vidt å juble ferdig, før situasjonen gjentar seg. Denne gangen er det Moa som sniker seg inn mellom våre forsvarere og header inn 2-1.

Omgangen fortsetter i samme spor: Hjemmelaget har ballen mest, mens vi ligger kompakt og kontrer når vi får muligheten.

Da dommeren blåser for pause står det fortsatt 2-1.

Andre omgang er bare 6 minutter gammel da hjemmepublikumet kan juble igjen. Bård Finne fpr ballen på venstre kant, trekker innover og fyrer av. Ballen går inn ved den høyre stolperoten. Hjemmelaget leder 3-1.

Noen minutter senere jubler hjemmelaget igjen, da Moa bryster ballen i mpl, men denne gangen blåser dommeren for offside.

Etter offsiden gjør vi vårt første spillerbytte. Bajram Ajeti kommer inn for Michal Skoda.

Byttet gir oss mer fart på topp, og gjør at vi kommer litt mer med i kampen. Vi mangler imidlertid det siste lille når vi nærmer oss Vålerengas mål.

Et kvarter før slutt kommer Tomas Malec inn for en sliten Udo.

Like etter byttet kommer vår første ordentlige sjanse i omgangen. Fredrik Krogstad fyrer av fra 22 meter. Vålerenga-keeperen redder, men må gi retur. Han rekker imidlertid å plukke ballen igjen foran bena på Bajram Ajeti.

I motsatt ende har hjemmelaget også sine sjanser, men forsvaret og Arnold Origi samarbeider godt og rydder unna det som kommer.

Fem minutter før slutt kommer Erik Brenden inn for Bonke Innocent. Fredrik Krogstad flyttes inn på midten, og Brenden overtar plassen på venstre kant.

Både Brenden og Ajeti kommer til halvsjanser i sluttminuttene, men Vålerenga rydder unna.

Dommeren blåser av kampen, og hjemmelaget kan juble for 3-1.

11.407 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal i kveld. Et par tusen av dem var kledd i gult og svart, og de laget like mye lyd som de 9.000 i blått. Takk for støtten!