Spissduoen fikset årets første seier

(Lillestrøm - Start 1-0) Erling Knudtzon satte fart og la inn fra dødlinja. Thomas Lehne Olsen ekspederte innlegget i mål. Og scoringen etter 32 minutter holdt til årets første seier i Eliteserien.

Annonse:

Endelig kunne spissduoen, som før mandagens hjemmekamp mot Start hadde hver sin scoring i Eliteserien denne sesongen, juble for at tre poeng tikket inn på LSK-kontoen.

- Vi burde ha scoret i hvert fall ett mål til, men uansett - tre poeng og en scoring. Det er jeg fornøyd med. Det smakte godt med den første goalen hjemme på Åråsen, sier Thomas Lehne Olsen etter 1-0-seieren over Start.

Før pause viste han ved flere anledninger hvilken giftig spiss han er. Etter åtte minutter smalt det i krysstanga, og like etterpå satte han ballen noen få centimeter utenfor sørlendingenes mål.

- Den første halvtimen fram til vi scorer synes jeg vi er veldig gode. Da kjører vi over Start. Det er den vi må ta med oss videre. Så må vi også erkjenne at vi gjorde en elendig andre omgang. Da ble vi veldig passive. Vi ga Start initiativet, sier 26-åringen fra Moelven.

- Men jeg håper at denne seieren gjør at vi kan senke skuldrene. Slippe oss mer løs. Og at vi blir enda mer kreative og trøkker mer til, tillegger han.

Kaptein Frode Kippe pustet også lettet ut etter at den skjeve starten på sesongen ble justert mot Start.

- Det var en ikke alt for velspilt fotballkamp. Vi gjorde en grei første omgang. Hadde grei kontroll, skapte en del sjanser og fikk målet vi trengte. Så stoppet vi litt opp etter det. Det lugget litt i andre omgang. Vi skulle helst ha punktert kampen mot et ikke alt for sterkt Start-lag. Vi ble kanskje litt preget av at vi gjerne skulle ha de poengene. Men nå har vi i hvert fall fått en delvis grei start. Vi får bare jobbe videre. Vi vet hva som bor i laget, sier Kippe.

Før kampen viste Arne Erlandsen høydepunktene fra cupfinalen for å gi LSK-spillerne den gode følelsen. Og laget responderte med å ta tak i kampen fra start.

- Hele spillermøtet var oppsummering av cupfinalen. Det er alltid godt å se gode kamper. Fotball handler jo mye om å ha den gode følelsen. Cupfinalen gjør inntrykk fortsatt, sier kapteinen.

- Jeg griner bare jeg ser høydepunktene fra cupfinalen, jeg, sier Mats Haakenstad og gliser.

- Det var lenge siden jeg hadde sett de bildene, faktisk, så jeg merket at jeg fikk litt gåsehud. Det vekket noen gode minner. For min del hjalp det, tillegger høyrebacken - som var tilbake fra start etter to kamper på benken.

Og Haakenstad leverte en solid kamp.

- Det var deilig i hvert fall å få en god første omgang etter å ha kjent på de minusgradene i fryseboksen. Uansett var det viktigste at vi vant i dag. Nå kan vi melde oss på lengre opp på tabellen, sier Mats Haakenstad fo

Annonse fra Eliteserien: