Seier over Viking

Lillestrøm - Viking 1-0

Det så lenge ut til at kampen mot Viking skulle ende målløs, men en Brumunddøl ville det annerledes. I kampens siste sekund banket han ballen helt opp i det lengste krysset fra hjørnet av 16-meteren. Med det sikret Aleksander Melgalvis 1-0 seier og tre nye poeng.

Det første kvarteret av første omgang skjedde det lite. Begge lag kjempet om ballen på midtbanen, men ingen klarte å skape sjanser.

Et kvarter ut i første omgang fester LSK grepet. Først er det Melgalvis som er høyest på et innlegg fra Rafn. Headingen går imidlertid langt over.

Like etter får både Udo, Haakenstad og Mikalsen muligheter, men ingen av forsøkene finner nettmaskene.

Nærmest scoring er Erling Knudtzon, som etter en drøy halvtime er høyest på et innlegg fra Simen Kind Mikalsen. Headingen treffer innsiden av stangen, men spretter ut igjen.

Et par minutter etter er Erling frempå igjen. Ballen stusses bakover i Viking-feltet, og Erling dytter den videre på volley. Stryker rett på utsiden av stangen.

Minuttet før pause kommer Erling Knudtzon stormende mot Viking-målet. Han får en dytt og går overende. Publikum roper på straffe, men dommeren gir i stedet Erling gult kort for filming. Det er Erlings tredje gule kort i år, og han må dermed stå over kampen mot Vålerenga neste helg.

Da dommeren blåser av omgangen står det 0-0.

Den andre omgangen begynte som den første sluttet. LSK presset på, men Viking forsvarte seg godt og holdet unna.

6 minutter ut i omgangen får vi frispark fra 20 meter. Simen Kins Mikalsen skrur ballen over muren og i tverrliggeren.

Et kvarter ut i omgangen holder det på å gå galt for gjestene. Et tilbakespill treffer en tue i gresset og spretter over foten til keeper. Ballen triller over dødlinjen til corner.

De neste minuttene produserer vi flere gode angrep, og spillerne viser at de gir alt. Både Simen & Simen på venstre kant og Haakenstad & Melgalvis på høyre kant kommer gang på gang forbi Viking-backene og får slått inn.

Simen Rafn får en dobbeltsjanse midtveis i omgangen. Først skyter han fra 10 meter, men treffer Udo. Ballen går via en Viking-spiller og til bake til Simen. Det andre skuddforsøket blokkeres, og ender med corner. På corneren er Frode Kippe høyest, men headingen går til side for mål.

Noen minutter senere kommer Viking på en sjelden visitt i LSK-boksen. Bytyqi kommer alene med Origi, men den duellen vinner LSK-keeperen.

Like etter gjør Arne Erlandsen det første spillerbyttet: Michal Skoda kommer inn for Udo.

Tempoet faller mot slutten av kampen, og ingen av lagene produserer de helt store sjansene.

Da det nærmer seg kampslutt og publikum har innstilt seg på et litt skuffende uavgjort-resultat, så bestemmer en gladgutt fra Brumunddal seg for å vise hvorfor man må spille til dommeren blåser.

Etter et innlegg vinner Viking-keeperen en duell med Simen Kind Mikalsen. Han bokser ballen ut til Aleksander Melgalvis. Aleksander tar med seg ballen til kanten av 16-meteren og banker ballen opp i det lengste hjørnet.

Scoringen blir det siste sparket på ballen, og dommeren blåser av kampen rett etterpå. Vi vinner fortjent 1-0.

Det var 5.714 tilskuere i solskinnet på Åråsen i dag. Takk for at dere kom!