Robin Ødegaard ny G16-trener i LSK: - En drøm

Utviklingsleder Vegar Frey er strålende fornøyd med å ha ansatt Robin Ødegaard som ny G16-trener. For 30-åringen er det en drøm som går i oppfyllelse.

Ødegaard forlater stillingen som trener og sportslig ansvarlig i Fet for å gyve løs på utfordringen med å foredle talentene i Lillestrøm.

- Dette tror jeg blir veldig bra. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven. Det å komme inn i en toppklubb, og få jobbe med de beste og mest ivrige spillerne, det er en drøm, sier Ødegaard. 

Selv om han bare er 30 år, har han UEFAs A-lisens og har solid trenerbakgrunn fra Fjellhamar, Strømmen, Gjelleråsen og Fet. I tillegg har han vært kretslagstrener i Akershus. 

- Jeg startet med en drøm som spiller – som mange andre. Men jeg fant ut relativt fort at jeg ønsket å satse som trener. Jeg er på det 12. året nå som trener, forteller Fjellhamar-mannen. 

LSKs utviklingsleder, Vegar Frey, er svært fornøyd med å ha signert en toårsavtale med ambisiøse Ødegaard.

- Robin er en god trener. Han er god på feltet, og har vært i fotballen i mange år. Han er også fra Romerike, kjenner LSK fra før - og har vært i kretssystemet i mange år. Rett og slett en bra mann for oss, sier Frey, som forteller at det var mange gode søkere til stillingen som G16-trener.

- Vi hadde vel 40-50 søkere. Det er «tight» når det er snakk om en heltidsjobb i LSK.

Sportssjef Simon Mesfin har stor tro på at Robin Ødegaard vil løfte talentutviklingen i Lillestrøm ytterligere. 

- Robin er en av de første ansettelsene i den nye utviklingsavdelingen. Framover kommer det til å bli flere ansettelser av dyktige og fagkompetente folk som skal jobbe med yngre spillere. Utviklingsavdelingen skal leve sitt eget liv uavhengig av A-lagssatsingen, og med eget budsjett. Vi skal jobbe knallhardt på dette området. Målet vårt er å være blant de beste i landet på driften av utviklingsavdelingen. Så håper vi at det skal medføre at vi får flere spillere opp på A-laget, sier Mesfin.

- Målet bør være at vi skal utvikle A-lagsspillere på årlig basis, påpeker Robin Ødegaard.

I forbindelse med innføringen av akademi-klassifiseringen vil talentsatsingen i LSK få et naturlig løft.

- Vi ansetter folk som skal jobbe dedikert med dette. Ikke bare på 16-årslaget, men også på de andre lagene i segmentet 14 til 19 år. Det har allerede vært gjort masse bra arbeid på utviklingssiden i LSK. Nå skal vi videreutvikle det, sier Simon Mesfin.

Annonse fra Eliteserien: