Mathew matchvinner: - Fansen fortjente dette

(Lillestrøm - Sandefjord 1-0) Ifeanyi Mathew (21) ble matchvinner og sendte en stor takk til LSK-supporterne etter tre særdeles viktige poeng.

Annonse:

Kanari-Fansen skinte i kapp med sola og løftet spillerne fram på en forbilledlig måte under kampen mot Sandefjord. Etter 13 minutter kunne både spillere og supportere slippe jubelen løs: Ifeanyi Mathew mottok ballen i returrommet, og satte ballen velplassert i mål fra 16 meter.

- Det var et veldig viktig mål. Vi trengte tre poeng, og endelig fikk vi det. Jeg er veldig glad for å ha scoret det avgjørende målet. Og du ser hvor mye seieren betyr for supporterne. Fansen fortjente dette virkelig, sier den nigerianske midtbanespilleren.

Les også: VG kåret Tom Lund til tidenes beste spiller i norsk klubbfotball

LSK hadde stort sett kontroll på gjestene fra Vestfold, men spenningen holdt seg i og med at 2-0-målet aldri kom. I andre omgang hadde Thomas Lehne Olsen og Gary Martin hver sin store mulighet til å øke ledelsen. Førstnevnte skjøt utenfor etter Fredrik Krogstads gode forarbeid, sistnevnte traff undersiden av tverrliggeren på Mats Haakenstads pasning.

- Denne seieren vil gi oss mer selvtillit. Jeg håper også at jeg kan få flere mål fremover nå, sier Ifeanyi Mathew.

En lettet Erling Knudtzon oppsummerer slik:

- Fryktelig viktig. Det var ikke spesielt pent, det var ikke 20 i stil, men det går greit når vi holder nullen og scorer et mål. Det viktigste var å ta poengene. Forhåpentligvis er vi i gang igjen. Og forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette.

Med de tre poengene ble Sandefjord, Bodø/Glimt og Stabæk passert på tabellen. Etter åtte serierunder ligger LSK på 12. plass.

- Vi må glede oss over de tre poengene. De var ekstremt viktige. Jeg synes vi har bra kontroll, men vi kunne ha avgjort til vår fordel tidligere, sier trener Arne Erlandsen.

Nå venter cupkamp borte mot KFUM på onsdag før Tromsø (b), Rosenborg (b), Brann (h) og Vålerenga (b) avslutter det hektiske mai-programmet.

- På papiret er det tøffere motstandere, men samtidig har vi vist tidligere at det er kampbilder som kler oss ganske bra. Så det er jeg ikke så bekymret for. Nå har vi en seier som vi kan bygge videre på. Dette var en nøkkelkamp for oss, vi kan ikke legge skjul på det. Vi lignet litt mer på oss selv i dag, men vi kan likevel mye bedre enn dette også, sier Erling Knudtzon.

Annonse fra Eliteserien: