LSK vant lokaloppgjøret 4-0

LSK vartet opp med en komfortabel seier over Strømmen i treningskampen i LSK-hallen fredag ettermiddag. Blant målscorerne var prøvespilleren Philip som nettet etter et fantastisk raid langs høyrekanten.

Kampen startet veldig friskt med sjanser til begge lag. Den første allerede før kampuret hadde passert et minutt. Strømmens Magnus Solum ble spilt alene med LSK-keeper Matvei Ignonen, men klarte ikke å overliste den estiske keeperen som gjorde en god redning.

Deretter gikk hjemmelaget i angrep. Det endte med at Ebiye Moses fikk en god mulighet til å score etter et lavt innlegg fra Knudtzon. Skuddet gikk imidlertid rett utenfor. Nære var også Aleksander Melgalvis etter snaue tre minutter, da han dundret en fri ball over mål etter at Strømmen-keeper Omar Diaby mistet ballen i feltet.

Sjansene fortsatte å komme tett, og Strømmen fikk enda en stor sjanse til å gå opp i ledelsen da de kom alene med keeper nok en gang. Ignonen var også denne gangen med på notene og fikk hindret Martin Trøen i å sette ballen i mål.

Etter mange misbrukte sjanser, kom omsider målet da ti minutter var spilt i LSK-hallen. Lillestrøm-spiss Ebieye Moses fikk ballen i mål etter at han fikk blokkert en klarering fra keeper. Dermed stod det 1-0.

Fredrik Krogstad doblet ledelsen etter halvspilt 1. omgang da han satt et lavt innlegg fra Erling Knudtzon i mål. Etter en halvtimes spill kunne Knudtzon økt ledelsen, men skuddet hans etter et godt dribleraid gikk utenfor. Omgangens siste mulighet var det Strømmens Magnus Solum som stod for, da han headet utenfor fra god posisjon.

Den andre omgangen startet med en stor LSK-sjanse. Prøvespiller Jerome Philip, som nettopp hadde kommet innpå, la ballen fint til Gary Martin. Engelskmannen klarte imidlertid ikke å få ballen i mål. Etter at Charles Ezeh var nær ved å score med et skudd som strøk stanga, var det han som la opp til 3-0-målet. Han steg til værs etter en corner fra Simen Rafn, og headingen hans ble forlenget av Erling Knudtzon og i mål.

Like før slutt kom kampens prestasjon da Jerome Philip raidet nedover høyrekanten med voldsom fart. Etter at ingen Strømmen-forsvarere klarte å holde følge, kom han alene med keeper. Han gjorde ingen feil, og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

En fornøyd Arne Erlandsen hadde dette å si rett etter at årets første LSK-seier var et faktum:

- Det var en ålreit treningskamp, hvor vi spilte bra i perioder. Det var også viktig at vi fikk brukt alle spillerne og at det ikke oppsto noen skader. Når vi i tillegg vinner med overbevisende sifre, er jeg fornøyd.

Neste anledning for spillerne til å vise at de er godt i rute før seriestart, er mot Sogndal på Fosshaugane Campus neste lørdag klokka 15.30.

Har du ikke kjøpte sesongkort for 2018-sesongen enda? Det kan du gjøre her!