Halle gjester Åråsen: - Det kommer til å snu

Både som spiller i tre perioder, og trener - sammen med Uwe Rösler - har Gunnar Halle (52) satt store spor etter seg på Åråsen. Han tror den svake seriestarten snart er historie.

Annonse:

Mannen med hele 64 A-landskamper for Norge er nummer to i rekken av eks-spillere som inviteres til seriekamp på Åråsen denne sesongen. Bård Bjerkeland var førstemann ut i forbindelse med hjemmeåpningen mot Sarpsborg.

Før mandagens møte med Start vil Halle bli intervjuet på VIP'en, og vi tar også en prat med vestfoldingen ute på banen i pausen. 52-åringen, som bor på Lørenskog, er ofte innom sin gamle hjemmebane.

- Jeg følger godt med og ser Lillestrøm mye. Poengfangsten har vært litt dårlig så langt, så de neste kampene blir viktige. Men Lillestrøm har en såpass bra tropp, og Arne har nok bra kontroll. Jeg tror de klarer å snu dette. Det blir alltid litt ekstra stress hvis man starter dårlig. Da stiller folk mer spørsmålstegn ved det du gjør enn om resultatene uteblir senere i sesongen, sier Halle.

Han vet alt om hvor fort det kan snu. I sin første sesong med LSK i 1985 ble det gull i cupen og sølv i serien. Året etter startet Tom Lunds mannskap med å tape fire av de fem første seriekampene. Men så forandret alt seg. Lillestrøm vant 11 kamper på rad, og ble suverene mestere.

- Jeg husker det godt, og det ble litt stress etter den dårlige starten. Det var ingen som hadde forventet det etter suksessen vi hadde det første året Tom Lund var trener. Når det går litt i mot, er det viktig at alle jobber sammen som en enhet. Vi snudde det den gangen. Det kommer til å snu nå også, tror den mangeårige LSK-backen.

Han spilte seks sesonger på Åråsen før han ble solgt til Oldham våren 1991. I 1994 gjorde han comeback på et kortvarig låneopphold. Før han avsluttet karrieren som Lillestrøm-spiller i 2002 og 2003. Halle var 38 år da han la opp, og fikk utvilsomt mye ut av karrieren sin. Ikke minst med tanke på at han var proff i England i mer enn ti år.

Nå stortrives han som landslagstrener for G15 og G17 i Norges Fotballforbund. I forrige uke kunne Halle og spillerne på 17-årslandslaget slippe jubelen løs etter 3-0-seier over Hellas. Plassen i EM-sluttspillet var sikret.

- Det var fullt fortjent at vi kom videre. Vi gjør en god kvalikrunde mot tøffe motstandere, sier Halle etter seire mot Hellas og Skottland, og uavgjort mot Tyskland.

Lillestrøms Josef Baccay var involvert i samtlige tre kamper, og ligger godt an til å bli tatt ut i troppen til EM-sluttspillet.

- Josef har vært litt inn og ut tidligere, men har tatt store steg det siste året. Ikke minst defensivt. Han gjorde det godt som vingback i 3-5-2-systemet, forteller Gunnar Halle.

Troppen tas ut om 14 dager, og også LSKs Magnus Knudsen er aktuell for å bli en av de 20 norske spillerne som får være med i EM-sluttspillet.

Annonse fra Eliteserien: