Grodås gjest mot Tromsø: - Har troen på LSK

Frode Grodås (53) vender tilbake til Åråsen på mandag for å heie Lillestrøm fram til tre viktige poeng mot Tromsø.

Annonse:

Den mangeårige LSK-keeperen, som jevnlig besøker sin gamle hjemmebane, liker selvsagt ikke at klubben i hans hjerte ligger på 15. plass i Eliteserien åtte runder før slutt.

Mot Tromsø på mandag er Grodås legende-gjest - i det som blir en viktig kamp for Lillestrøm.

- Situasjonen er jo litt utfordrende nå. Laget har fått litt dårlig betalt - for det har sett bedre ut enn resultatene tilsier. Samtidig er det blitt gjort noen dumme feil som må lukes bort. Men jeg har troen på LSK, og at det skal gå bra, sier Grodås.

Her kan du kjøpe billett til mandagens kamp mot Tromsø!

Gjennom et langt liv i fotballen har han opplevd mer enn de fleste. Hornindal-mannen kom til LSK fra Sogndal på sommeren i 1986. Etter en periode som reservekeeper for Arne Amundsen overtok han keeperhegemoniet på Åråsen fra og med 1988-sesongen og til han ble solgt til Chelsea i 1996. Der vant han blant annet FA-cupen i 1997. Totalt fikk han 50 A-landskamper for Norge, med VM-seieren over Brasil som det store høydepunktet i 1998.

Nå jobber han i Norges Fotballforbund og er keepertrener på A-landslaget, men følger selvsagt gamleklubben tett.

- Det er viktig at de spillerne som har vært med på litt står fram i kampene som kommer nå. Det er også viktig at vi som publikummere og supportere stiller opp og støtter laget, sier Frode Grodås.

Han har gode minner fra Tromsø-kampene i sin tid som LSK-spiller. I 1991 scoret keeperen Lillestrøms sjette mål på straffespark i 6-1-triumfen. Året etter ble det 6-0-seier, og igjen fikk Grodås sjansen fra 11-meteren. Da hamret Grodås ballen knallhardt i treverket.

- Den stanga rister vel ennå. På den tiden var det bare å sette ut skoene for å slå Tromsø på Åråsen, minnes den tidligere storkeeperen med et smil.

Les også: LSK-spillerne på klubbesøk hos Skjetten

Annonse fra Eliteserien: