God Fugl: Solér ble forsøkt hentet med Donald-blad som betaling

Lillestrøm Sportsklubb var tidlig ute med overgangssummer, enten det gjaldt landslagsspillere eller unggutter i Lillestrøm Fram...

Annonse:

Erik Solér var ikke gamle gutten da han ble forsøkt hentet fra Lillestrøm Fram til Lillestrøm Sportsklubb. Forslaget på overgangssum var av den originale sorten.

- Overgangssummen var vel et par Donald-blader eller Fantomet-blader, tror jeg, sier en lattermild Solér i God Fugl-episode 3.

La oss fyller Åråsen mot RBK på søndag: Kjøp billett her!

Mangeårig journalist Arnfinn Fagerli husker godt hva som skjedde.

- Jeg var lagleder for LSKs lilleputter i 1972, og lokket Solér fra Fram med et års abonnement på Donald Duck. Men han gikk først over litt senere, minnes Fagerli.

Uansett: Lillestrømlingen tok raskt store steg da han ble kanarifugl, og i dagene rundt sin egen 18-årsdag i august 1978 hentet Joe Hooley ham opp til A-laget fra juniorlaget. I årets siste kamp satt han på benken i cupfinalen der LSK slo Brann 2-1.

- For en som var født og oppvokst i Vestbygata var det en drøm. Det var helt fantastisk å få trene med Tommy, Grønlund og Leif Hansen og disse gutta. Det var stort. Og uventet, sier Erik Solér.

Etter hvert ble han stor stjerne i norsk målestokk, havnet på forsiden av ungpikeblader, og ble både landslagsspiller og proff i Tyskland.

- Jeg var ikke noe spesielt god fotballspiller. Men jeg ble ganske god i det Lillestrøm-laget. I prinsippet var jeg tjenestegutt for Tommy de første åra. Taklet, vant ballen – og ga den til ham. Det holdt til å komme på landslaget og bli proff for min del. Så det lønner seg å jobbe for andre innimellom, ikke bare for seg selv. Og det er jo det fotball handler om, sier 58-åringen.

Solér-episoden er sponset av Fuser Bar & Fôr. De store lokalene sentralt i Lillestrøm er perfekt for bookinger av større lag, selskap og ikke minst julebord – som starter 14. november.

Her kan du lese mer om Fuser og booke bord!

Her kan du se hele God Fugl-intervjuet med Erik Solér:


Annonse fra Eliteserien: