God fugl-aksjonen: Team Wangen sponset Schiller-retur til Åråsen

Christoffer og Thomas Wangen tok grep og sørget for at barndomshelten Dennis Schiller ble flydd ned fra Molde for å være med på God fugl-aksjonen.

Tirsdag ble en rekke gamle LSK-helter samlet på Åråsen for å bli intervjuet om minnene fra karrieren i Lillestrøm. Med et begrenset budsjett kunne klubben dessverre ikke fly inn tidligere spillere fra fjernere strøk. Som Molde - der Dennis Schiller bor.

Men da tok kompisgjengen i «Team Wangen» kontakt. De ville gjerne gå inn med 10 000 kroner slik at barndomshelten på høyrebacken kunne bli med på aksjonen der pengene øremerkes spillerforsterkninger i 2018.

Og Schiller stilte velvillig opp på kort varsel for å få et gjensyn med Åråsen.

- Veldig trivelig å være her igjen. Jeg har mange gode minner, og ikke minst mange gode venner, fra tiden i Lillestrøm. Og LSK er selvsagt fortsatt klubben min, sier 52-åringen.

Han ble hentet fra IFK Göteborg til Lillestrøm foran 1987-sesongen, og fikk i løpet av ti sesonger en helt spesiell status hos mange supportere. Ikke minst hos Christoffer Wangen.

- Han er min generasjons Tom Lund. Innleggene og fintene hans, i tillegg til at han alltid bydde på seg selv, gjorde Dennis til noe helt spesielt. Det var alltid Schiller'n som kom på sesongavslutningene i det gamle klubbhuset. Da blir du populær hos ungene. Jeg tror forresten han var populær hos mødrene våre også, sier Christoffer Wangen.

Han hadde også med seg drakta som Schiller brukte i cupfinalen mot Rosenborg i 1992. Nå fikk han den endelig signert av sin store barndsomshelt, 25 år etter at han fikk den av den blide svensken.

- Han ringte på døren hjemme i Fabrikkgata dagen etter cupfinalen. Han sa at han hadde med en overraskelse, og det gikk nesten rundt for meg da han ga meg drakta. Veldig stort for en 13-åring som fulgte ivrig med på de fleste LSK-treningene, forteller Wangen.

Dennis Schiller gliste bredt over gjensynet, 25 år etter. Samtidig var han glad for å møte gamle venner som Bård Bjerkeland, Finn Bjerk og Arne Erlandsen på Åråsen.

Intervjuene med Schiller og andre LSK-helter vil bli publisert på lsk.no og på sosiale medier frem mot cupfinalen. Flere ulike sponsorer, både privatpersoner, kameratgjenger og firmaer, har gått inn med 10 000 kroner for å sponse de ulike episodene.

Tidligere LSK-spiller Fredrik Gulbrandsen var den første som bidro i «God fugl»-aksjonen.

- Vi oppfordrer andre kompisgjenger til å bli med også. Holder vi oss i år, så ser jeg lyst på neste år. Med Sheriff Sinyan forhåpentligvis tilbake, Kristoffer Ødemarksbakken og Gary Martin inn, og ytterligere en eller to forsterkninger, så blir dette veldig bra. I år hadde vi vært på topp fem med en spiss som hadde scoret mye mål, mener Wangen.

Lyst til å støtte aksjonen som øremerkes en ny spiller i 2018? Mer info her!

Annonse fra Eliteserien: