G15-gutta slo Vålerenga i dramatisk finale

Nasjonalt tiltak-turneringa i LSK-Hallen endte på best mulig vis for Lillestrøms G15-lag. I finalen ble Vålerenga slått - etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

Annonse:

Det sto 1-1 etter full tid mellom LSK og VIF, og dermed måtte det hele avgjøres på straffer. Heller ikke der var det lett å skille lagene. Begge lag måtte skyte åtte ganger før Lillestrøm til slutt dro i land seieren 6-5.

- Det er alltid lotteri med straffesparkkonkurranse, men vi var heldige denne gangen. Uansett synes jeg det var fortjent at vi vant. Hele turneringa var veldig positiv for vår del, sier trener Tomas Pereira.

Hele 21 spillere var med i LSK-troppen, deriblant seks spillere fra andre klubber, og det ble rotert mye på laget slik at flest mulig fikk spilletid. Finaleplassen ble sikret etter 2-0-seier over Rosenborg i semifinalen.

Gunnar Halle gjester Åråsen: - Det kommer til å snu

14 minutter ut i kampen tok Lillestrøm ledelsen mot Vålerenga på en strålende enkeltmannsprestasjon av Edmund Owusu. Et lite stykke inn på VIFs banehalvdel tok han med seg ballen, satte fart - og plasserte ballen nydelig i mål fra over 20 meter.

- Jeg så keeperen sto ute, så jeg tenkte at jeg kunne bare kippe den over han. Så gikk den rett i krysset. Dette var årets fineste mål for min del. Jeg tror ikke jeg klarer å score noe finere mål i år. Utrolig deilig å slå Vålerenga, sier Edmund Owusu.

Sagene-gutten er faktisk født så sent som i desember 2004, og viste at han er et talent utenom det vanlige i turneringa som er skrevet ut for 2003-gutter. Ikke minst er han ekstremt hurtig.

- For tre år siden løp jeg 60 meter på 7,15. Jeg tror jeg kan være på 6-tallet nå, sier 14-åringen.

- Hvorfor gikk du til Lillestrøm og ikke til Vålerenga?

- Fordi Vålerenga bytter ut spillere ofte. Det er ikke så bra miljø der. Her i Lillestrøm er det et utrolig bra miljø. Vi er en familie, svarer han.

- Han har tatt noen store steg etter at han kom til Lillestrøm. Vi må benytte oss av fordelene farten hans gir oss, og nå er han blitt bedre til å posisjonere seg, sier Pereira om den talentfulle spissen.

- Har du noen gang sett en spiller med så ekstrem fart i så ung alder?

- Nei, nei, nei. Jeg har ikke det. Som jeg sa: Det er noe vi virkelig må utnytte oss av. Nå gjelder det bare å jobbe hardt hver eneste dag fremover hvis han ønsker å gå hele veien til A-laget, sier Pereira.

Vålerenga utlignet til 1-1 tre minutter etter ledermålet til Edmund Owusu. Begge lagene hadde sjanser til å score flere mål, men det hele ble altså avgjort etter straffesparkkonkurranse.

Disse 21 spillerne var med i LSK-troppen den nasjonale turneringa: Jean Søgaard, Sharham Jabari, Sander Wilberg, Dylan Murugesapillai, Jens Arnesen Gillund, Nikolai Solberg, Cem Tikir, Ari Bewianberg, Magnus Ofstad, Khalid Yussuf, Benjamin Eskilsson, Jørgen Sveinhaug, Simon Glover, Fredrik Solstad Trålim, Edmund Owusu, William Bjeglerud, Peter Sande, Patrik Almerud, Eiliv Hoel Solheim, Linus Johansen, Ludvig Elsebutangen og Andreas Haug.

Se LSK Live før mandagens Åråsen-møte med Start her!

Annonse fra Eliteserien: