Frigård gjest mot Odd: RBK-herjingen beste minne

Han herjet med Karl Petter Løken, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud og de andre Rosenborg-spillerne da LSK feide trønderne av banen og vant 3-0 i 1996. På søndag vender Geir Frigård (47) tilbake til Åråsen.

Annonse:

Nes-mannen med 5 A-landskamper for Norge er æresgjest i forbindelse med søndagens hjemmekamp mot Odd. Han startet karrieren i Fu/Vo, men kom til Lillestrøm som juniorspiller før 1987-sesongen.

Her kan du kjøpe billetter til søndagens kamp mot Odd!

Debuten på A-laget kom som 18-åring i siste serierunde i 1989. Frigård fikk med seg snaut 20 minutter som innbytter, og selv om han ikke spilte nok kamper til å kunne kalle seg seriemester, så var han i hvert fall delaktig sist gang LSK vant vår øverste liga.

- Det var stort å få debuten under David Hay. Lillestrøm var favorittklubben min da jeg var liten, og alle romerikinger med det utgangspunktet drømmer om å løpe ut på Åråsen som spiller. Det var et stort øyeblikk da det ble en realitet. Jeg ser tilbake på tida i Lillestrøm med glede og stolthet. Det er en tradisjonsrik og stor klubb i norsk fotball. Det er stas å ha vært en del av historien, sier Frigård til lsk.no.

Selv om debuten var en stor opplevelse, er det spesielt to andre kamper som målsniken ser tilbake på med glede. Mot Moss i 1990 scoret han samtlige fire mål og fikk sitt store gjennombrudd. Men han rangerer likevel 3-0-seieren over Rosenborg i 1996 litt høyere. Frigård filleristet seriemesterne og scoret to mål foran 12 281 tilskuere på Åråsen.

- Det er den beste kampen jeg har spilt for Lillestrøm. Og en av de beste Lillestrøm-kampene jeg har opplevd. Vi misset et straffespark også, og kunne ha vunnet enda mer, sier spissen som scoret hele 15 mål på 20 seriekamper i sølvsesongen for 22 år siden.

- Jeg husker at vi skulle feire litt etter at vi tok sølvet. Frank Strandli ble lang i maska da Frank Grønlund ga oss beskjed om at vi ikke feiret sølv i Lillestrøm Sportsklubb, sier Frigård og ler.

Solbakken etter Åråsen-besøket: - En fantastisk opplevelse

Året etter ble han hentet til LASK Linz - der han ble toppscorer i sin første sesong i østerriksk fotball.

- Jeg hadde en dårlig sesong i Lillestrøm i 1997. Det var mye som kladdet, og jeg presterte ikke som jeg burde. Men i Østerrike traff jeg plutselig på alt. Jeg scoret 23 mål på 27 kamper den første sesongen. Jeg fikk totalt syv og et halvt år i utlandet, og er fornøyd med at jeg klarte det. Det var et helt annet klima der ute. I Norge er det mange unge spillere som er opptatt av tilbakemeldinger hele tiden, men i utlandet må du klare deg selv, sier Geir Frigård, som også var innom TB Berlin, Sedan og Lierse.

Innimellom de to LSK-periodene spilte han to sesonger i Kongsvinger der han virkelig fikk fart på karrieren.

- Totalt fikk jeg ni sesonger i Lillestrøm. Det kunne faktisk blitt en tredje periode også da jeg var i HamKam i 2005. Michael Mifsud var skadet, og det var snakk om å hente meg tilbake høsten 2005. Men Ståle (Solbakken) sa nei. Lillestrøm gikk til cupfinalen det året, så han snøyt meg for en cupfinale, minnes Geir Frigård.

- Hva synes du om dagens LSK-utgave?

- Lillestrøm var gode i Brann-kampen sist, og viste at de har et bra nivå inne. Så handler det om å stabilisere seg, og få ut det så ofte som mulig. Man er nødt til å tette igjen bakover. Men det så bedre ut mot Brann enn på lenge, og vi får håpe det fortsetter mot Odd. Det skal gjøre vondt å komme til Åråsen. Da må Lillestrøm gå i strupen på motstanderen med et aggressivt og tøft forsvarsspill, hurtig angreppspill i lengderetningen - og være tøffe i boksene.

På søndag vil mannen med 31 mål på 91 seriekamper bli intervjuet på VIP'en klokka 17.30. I pausen tar vi en prat med Frigård ute på matta.

Møt Kippe på Barnas LSK-dag før Odd-kampen!

Annonse fra Eliteserien: