2-2 mot Sarpsborg: Ødemarksbakken scoret i hjemmedebuten

(Lillestrøm - Sarpsborg 08 2-2) 15 minutter ut i hjemmedebuten scoret Kristoffer Ødemarksbakken (22) på sin første sjanse på Åråsen. Sarpsborg snudde kampen, men Lillestrøm kom tilbake og tok ett fortjent poeng.

Annonse:

15 minutter ut i kampen omsatte han på strålende vis pasningen fra Erling Knudtzon i det lengste hjørnet.

- Jeg hørte Thomas ropte, men jeg tenkte at jeg måtte gå for skudd selv. Det var veldig moro å score. Første omgang er ikke veldig bra, men i andre omgang synes jeg vi presser på - og er det beste laget. Vi kunne fort ha fått med oss alle poengene. Men ett poeng er helt ok, sier Ødemarksbakken.

27 minutter ut i kampen utlignet Sarpsborg da midtstopper Joonas Tamm headet inn 1-1. En relativt sjansefattig første omgang ebbet ut uten flere scoringer, men etter 54 minutter var Marko Maric uheldig på det som så ut til å være et enkelt innlegg. Keeperen ble blendet av sola og mistet ballen, og Ronnie Schwartz sendte Sarpsborg i ledelsen.

Utover i andre omgang hevet LSK seg. Innbytter Aleksander Melgalvis klarte å pirke inn 2-2 etter en dødball - der Patrick Mortensen stusset ballen bakover i feltet.

Like etterpå var Melgalvis nær ved å score seiersmålet, men skuddet gikk via stolpen og ut.

- Kippe ga meg en ball inne i feltet der. Jeg fikk skutt med venstrebenet, og det var jo nære. Men det var moro å bidra til at laget fikk poeng etter at vi kom under på den måten som vi gjorde, sier Melgalvis.

- Kampen var et steg i riktig retning, så nå er det bare å fortsette, sier Kristoffer Ødemarksbakken.

Frode Kippe måtte gå ut i sluttminuttene etter at han fikk en kjenning i låret, men tror ikke skaden er langvarig.

- Jeg fikk en vridning som gjorde at jeg fikk et utslag på det som var en vond muskel i forkant av kampen. Jeg tok ikke noen sjanser, og valgte å gå ut. Da var det greit å få inn Stefan (Antonijevic). Det er ikke snakk om en strekk, men jeg trenger noen alternative dager. Sånn sett passer det bra at det er to uker til neste kamp, sier Kippe.

- Hva synes du om kampen?

- En typisk vårkamp på en vanskelig bane. Lite spill, mye dueller. Det var viktig at vi fikk med oss noe fra denne kampen, svarer kapteinen.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 17.03.2018
Skrevet av: Morten Stokstad og Andrea Joner Tuft (foto)