Ukas prestasjon: Borte bra, hjemme best for Noah Riise (16)

Etter noen år i Ålesund, og en kort periode i Stabæk, er Noah Riise (16) glad for å være tilbake i Lillestrøm. Scoringen hans for G16-laget mot Lørenskog er kåret til ukas prestasjon på LSK-Akademiet.

Annonse:

Bjørn Helge Riises eldstesønn takker for utmerkelsen - som gjøres i samarbeid med Skovly-Gruppen. Den offensive backen avsluttet et flott angrep på strålende vis da han satte inn 2-0-målet mot Lørenskog. LSK G16 vant kampen til slutt 3-2.

- Jeg traff ganske greit, sier Noah Riise om skuddet fra like utenfor 16-meteren.

Han ble naturlig nok med på flyttelasset da pappa Bjørn Helge Riise signerte for Aalesund i 2015, men i fjor flyttet hele familien tilbake til Lillestrøm. Noah gikk først til Stabæk før han tidligere i år kom hjem til LSK.

- Noah kom fra Stabæk før sesongen og har gradvis tatt steg i sin utviklingsfase hos oss på G16. Noah hospiterer litt på G19 nå også i høst. Vi føler at Noah er i fin utvikling både som spiller og som menneske. Målet han scoret mot Lørenskog var et fint kollektivt bearbeidet mål der vi hadde mange trekk, fikk gode vendinger i spillet og fine bevegelser rundt ballfører før Noah fikk æren av å avslutte med en fin goal i lengste hjørnet, forteller trener og spillerutvikler Thomas Flaten - som leder G16-laget sammen med hovedtrener Andreas Johansen.

- Det er helt nydelig å være tilbake i Lillestrøm. Her er det et bra miljø, gode trenere og bra opplegg, sier Noah Riise.

- Hvordan vil du beskrive deg som spiller?

- Jeg er en positiv gutt som jobber for laget, og er en ganske offensiv back. Jeg liker å være med fremover for å bygge opp angrepene. Og gjerne avslutte selv. Jeg skal prøve å bli så god som jeg kan bli. En av drømmene mine er å bli fotballproff, enten i LSK eller på et enda høyere nivå.

Pappa Bjørn Helge Riise - som i løpet av to perioder i LSK var en nøkkelspiller på Åråsen - har naturligvis vært viktig for ungguttens karriere.

- Ja, han har vært inspirasjonen. Målet er å bli like god, eller kanskje bedre, enn pappa, forteller Noah Riise.

G16-laget møter Moss borte i seriekamp i lørdag.

Se ukas prestasjon av Noah Riise her - filmet av Steinar Pedersen:


2020-Skovly-Gruppen_logo

 

Annonse fra Eliteserien: