Gatelaget Løse Fugla

Gatelaget Løse Fugla er en arena hvor mennesker med rusrelaterte og psykiske utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Treningene, med tilhørende lunsjordninger, er utgangspunktet - og begynnelsen på veien der stadig flere av spillerne lykkes med å foreta varige endringer.

Annonse:

Pandemien har lagt en demper på aktiviteten for Løse Fugla, men med Anders Aune (41) og Vidar Gundersen (32) som trenerduo er gatelaget klar for ny giv.

- Vi har hatt gatelag siden 2015, men ønsker å bygge dette til å bli noe større i fremtiden. Med Anders og Vidar som trenerduo tror vi dette blir veldig bra. Begge brenner for dette, og har relevant bakgrunn som kan gi oss et løft, sier LSKs Vegar Frey.

Begge jobber innenfor psykiatrien. Anders Aune, opprinnelig fra Bjørkelangen, har vært LSK-tilhenger hele livet og er fra før tilknyttet klubben som far og trener for barn i ungdomsavdelingen. Vidar Gundersen er sørlending bosatt i Oslo, og gleder seg til å bli bedre kjent med hele Fuglafamilien.

- Jeg jobber som sykepleier i psykatrien i Oslo, og synes dette var veldig spennende utfordring. Det å kunne kombinere erfaring fra jobb med fotball - som jeg brenner for - er noe jeg ser veldig fram til, sier Vidar Gundersen.

- Jeg har jobbet med helse, psykiatri og rusarbeid, i tillegg til at jeg elsker fotball og Lillestrøm Sportsklubb. En fristende og spennende mulighet. Forhåpentligvis kan vi legge en veldig god kabal - som også inkluderer samfunnsansvaret som ligger rundt satsingen. Potensielt kan dette arbeidet ha gode ringvirkninger for klubben, sier Anders Aune.

- Vi håper å dra det videre til et nytt nivå der vi jobber i et større perspektiv enn bare å gjennomføre trening og kamp med gatelaget. Vi må gjøre det mer synlig, sier Frey - og får støtte av Gundersen og Aune.

Gatelaget trener fast på dagtid to ganger i uka (mandager og onsdager). Det er gratis å delta, og spillerne får også lunsj i forkant av treningene. 6. april starter seriespillet som er en dobbel liga for klubben på Østlandet.

- Nå har vi åtte-ti faste spillere, men vi ønsker å hente inn flere spillere - både gutter og jenter, sier Vegar Frey.

- Man må ikke ha rusproblemer for å være en del av gatelaget. Også de med psykiske helseutfordringer og som trenger en samlende arena med fellesskap er hjertelig velkommen, sier Anders Aune og Vidar Gundersen.

Har du lyst til å bli en del av gatelaget Løse Fugla? Ta kontakt med Vegar Frey på [email protected] eller 410 38 717.

Annonse fra Eliteserien: