Johans gjør e-sport-comeback - klar for LSK

YouTube-stjerna Johan «Johans» Færaas (24) er en kjent skikkelse i e-sport-verden. Før den tredje sesongen av eSerien la han kontrollen på hylla - og ble programleder. Nå gjør den tidligere Ranheim-spilleren comeback i LSK e-sport.

Annonse:

- Jeg er sulten, rett og slett. Det begynner å klø i fingrene igjen. Antok selv at jeg skulle gi meg som en kompetitiv spiller etter sesong to. Da trodde jeg at jeg hadde nådd mitt høyeste potensiale. Jeg vet innerst inne at jeg har et nivå som er veldig høyt. Derfor kom den brennende gnisten som jeg har savnet i et år nå.

Showspilleren, som vel har vært på blokka til alle eSerie-klubbene, synes LSKs prosjekt virket meget interessant.

VALGTE LSK: Til tross for stor interesse fra flere klubber, endte 24-åringens valg på LSK.<br />Foto: Emil Saglien Ruud
VALGTE LSK: Til tross for stor interesse fra flere klubber, endte 24-åringens valg på LSK.
Foto: Emil Saglien Ruud

- Telefonen har kokt etter jeg la ut innlegget på Twitter. Jeg tenkte at LSK var aktuelt før Thilip tok kontakt - hovedsakelig på grunn av Thilip. Thilp ringte meg med en gang da han så innlegget. Ønsket til LSK er mer enn kun det kommersielle - med YouTube - men også Johan som FIFA-spiller. Det er noe jeg verdsetter ekstremt høyt. Jeg og Thilip har jobbet sammen tidligere - og har hatt dype samtaler. Han vet hvilke mekanismer han kan trykke på for å få fremmet det han også ser i meg. Det var det som fikk meg til å velge LSK - i det store og hele.

Treneren er godt fornøyd med å ha signert rutinerte Færaas.

- Johan er en fantastisk signering for oss. Det viser hvor langt vi har kommet. Han er en av de største profilene innenfor efotballen - og det vil gi oss et løft - i likhet med da A-laget henta Björn Bergmann Sigurdarson. Johan kommer inn med et stort FIFA-potensiale, men samtidig har han mange viktige kvaliteter som vil komme laget til gode, sier trener Thilip Thangarasa.

Den rutinerte e-sport-spilleren - som har spilt to sesonger i Ranheim - føler han har mye å bidra med inn i spillergruppa.

- Jeg føler jeg kan bidra med veldig mye. Først og fremst min erfaring med at jeg har vunnet en bronsjefinale i eSerien (med Ranheim). Jeg har deltatt i Nordic Masters der jeg spilte på en scene mot Danmarks seriemester fra eSuperligaen. Jeg vil også bidra med å prestere under høyt press. Jeg elsker jo å spille på en scene. Samtidig så ønsker jeg å hjelpe de som vil lage content og bygge profil - om de har tenkt noe mer enn bare å være en FIFA-spiller, sier Færaas som på litt over to år har bygd seg opp en YouTube-kanal med 28 000 abonnenter.

Thilip og Johan kjenner godt til hverandre fra før.

- Jeg har hatt en del samtaler med Johan, og ser frem til at vårt at vårt forhold blir sterkere, sier Thilip.

Det er under en uke til eSerien sesong fire starter opp. Johans gleder seg til å endelig kunne konkurrere igjen. Samtidig åpner han opp om at han per nå ser seg selv som en tredje/fjerdespiller.

SMILER: Johan gleder seg til å konkurrere med de store gutta igjen. Foto: Emil Saglien Ruud
SMILER: Johan gleder seg til å konkurrere med de store gutta igjen. Foto: Emil Saglien Ruud

- Jeg kan ikke definere ord på hvor mye jeg gleder meg. Å kjenne at pulsen stiger fordi det snart er kampdag er det lenge siden jeg har følt. Det bruser inni meg. Men samtidig må jeg være ærlig med meg selv og resten at jeg er tenkt som en tredje/fjerde spiller. Om jeg presterer og føler meg som en maskin - og resten av laget er enige i det, så stiller jeg til kamptropp. La oss være ærlige her. Bao, Vidu og Pat er akkurat nå på papiret foran meg, så er det bare for meg å ta opp hansken og bevise det toppnivået jeg har innabors. For om det er.. da er jeg topp, virkelig topp.

Nylig deltok han i et YouTube Charity-tournament. Det ga han stor motivasjon til å gjøre comeback.

- Da kom jeg til finalen mot han som vant eLaLiga for Real Zaragoza i Spania, Jaime «Gravesen» Álvarez, jeg tapte hårfint 3-1. Det var egentlig det første stikket. Da jeg spilte mot han i finalen - og spilte jevnt med han, da forsto jeg at ting er forstatt der om jeg klarer å grave det frem.

Og ambisjonene til mannen med bronsje i eSerien, Nordic Masters-deltagelse og finale i YouTube Charity-tournament er det ingenting å si på.

- Min målsetting personlig er definitivt å vise det potensialet jeg personlig vet jeg har. Toppnivået som jeg har jeg vist tidligere. Så sent som for et år siden ble jeg turneringens beste spiller i seedingsturneringen på Spillexpo. Men igjen, det er noe vi skal klare å få frem ved hjelp av Thillip og ikke minst resten av gutta i teamet. Samtidig vil jeg også bruke mine erfaringer og rutine til å hjelpe gutta til å prestere på scenen.

Se lanseringsvideo av «Johans» her:


Annonse fra Eliteserien: