Viktig seier mot Sogndal

Lillestrøm - Sogndal 1-0

Det lå an til en tøff kamp da Sogndal kom til Åråsen. Begge lagene trengte sårt poeng for å slippe en nervepirrende sesongslutt. Vi måtte klare oss uten både Simen Kind Mikalsen og Aleksander Melgalvis. Det ga åpning for Erik Brenden i startoppstillingen.

Kampen startet tett og jevnt, som forventet. Ingen av lagene skapte de helt store sjansene.

Den første ordentlige muligheten kom da Frode Kippe fyrte av et skudd fra 19 meter. Skuddet går en meter utenfor.

Like etter var Sogndal på offensiven. Frode Kippe gikk kontant inn i en duell og blokkerte skuddet. Ble belønnet med gult kort av dommeren.

Det påfølgende frisparket gikk via benet til Fredrik Krogstad og ut til corner. Corneren endte med et skudd som ga ny corner.  På tredje forsøk banket Sogndal ballen langt opp på tribunen uten hjelp av forsvaret vårt.

Fem minutter før pause var det Erling Knudtzons tur. Han fikk ballen i boksen, vendte og skjøt, men skuddet ble blokkert.

Tre minutter senere fikk Sogndal omgangens største sjanse. Et løp til dødlinjen ble fulgt av Haakenstad. Blokkeringen hans gikk via Sogndal-spilleren og inn mot mål. En våken Origi reddet på strek, og ut til Amundsen som kunne klarere.

Det skjedde ikke mer før dommeren blåste av omgangen.

Andre omgang startet med at Erik Brenden og Kjetil Wæhler braket sammen i en hodeduell. Wæhler ble liggende med et stort kutt. Måtte byttes ut, og ble lappet sammen av LSK-lege Bjørn Schultzen.

Arne Erlandsen hadde åpenbart sagt noen visdomsord i pausen, for det var mye mer initiativ i LSK-laget som kom ut i andre omgang. Likevel så manglet det siste lille i avslutningene, så de store sjansene uteble.

Marius Amundsen ble belønnet med gult kort etter å ha stoppet en Sogndal-spiller, og like etterpå sørget en Sogndal-albue for at han måtte spille resten av kampen med papirbiter i en blødende nese.

I jakten på et avgjørende mål i sluttminuttene valgte Arne Erlandsen å erstatte Fredrik Krogstad med Udo. Det skulle vise seg å gi resultat.

Det gjenstod ett minutt av ordinær tid når vi fikk corner. Keeper bokset ut til Mathew. Etter å ha dratt av to mann forøkte han et skudd. Det ble blokkert, men endte hos Udo. Han banket ballen inn i feltet fra dødlinjen, og der var Frode Kippe sterkest. Med en mann i ryggen bredsidet han ballen opp i nettaket. Vi ledet 1-0 i det stadionuret passerte 90 minutter.

Etter scoringen ble Stefan Antonijevic byttet inn for Erik Brenden.

Sogndal forsøkte å kaste alt de hadde i angrep. I stedet var det Tagbajumi som fikk en stor sjanse alene med Sogndal-keeperen. Den duellen vant keeper.

Like etter blåste dommeren av kampen, og hele Åråsen kunne juble for tre viktige poeng.

Takk til alle som tok turen til Åråsen i kveld. Dere var en viktig støtte, og bidro til seieren!