Aleksande Melgalvis mot Brumunddal

Videre i cupen

Brumunddal - Lillestrøm 1-3

Det ble en grei seier 1-3 da vi tok turen til Brumunddal i andre runde av cupen.

Aleksander Melgalvis' moderklubb bet godt fra seg og sørget for en sjokkåpning, da de tok ledelsen 1-0 etter mindre enn ett minutt av kampen. Et skudd fra 25 meter gikk over Arnold Origi og duppet ned under tverrliggeren.

Bajram Ajeti ville ikke være noe dårligere. Han fyrer av noen minutter senere, men traff tverrliggeren. Returen endte til slutt hot Mathew, men avslutningen hans fra 18 meter gikk en meter til side for målet.

Også Mats Haakenstad testet skuddfoten, men igjen smalt ballen i tverrliggeren.

Etter 25 minutter kommer endelig utlikningen. Aleksander Melgalvis spiller frem Mats Haakenstad på høyre kant. Han går til dødlinjen og slår inn i fletet. Der er Bajram Ajeti og styrer ballen opp i nettaket. Det står 1-1 på Sveum.

Etter scoringen tar bortelaget kontroll på kampen, og produserer flere sjanser. Målene lar imidlertid vente på seg.

Da dommeren blåser av for pause står det fortsatt 1-1 i solfylte Brumunddal.

I andre omgang fortsetter Lillestrøm å styre kampen. Etter flere halvsjanser kommer en ny LSK-scoring 7 minutter ut i omgangen. Denne gangen er det Aleksander Melgalvis som viser frem skuddfoten. En pasning fra Bajram Ajeti gir Melgalvis all verdens til til å finstille siktet. Fra hjørnet av 16-meteren banker han ballen via den lengste stolpen og inn. LSK leder 2-1.

Etter scoringen er det sjansebonanza i Brumunddal-feltet, men ballen vil ikke inn. Simen Kind Mikalsen får en ball i nettet, men blir korrekt avblåst for offside.

Midtveis i omgangen kommer Simen Rafn inn for Bajram Ajeti. Simen tar plass på kanten, mens Michal Skoda flyttes opp som spiss.

Syv minutter før slutt avgjør Skoda kampen, Simen Rafn tar med seg ballen til dødlinjen. Han slår 45 grader ut i feltet mot Skoda. Fra 12 meter gjør han ingen feil, og setter inn 1-3.

Et par minutter senere gjør Arne Erlandsen sitt andre bytte. Petter Mathias Olsen kommer inn for Bonke Innocent.

Petter Mathias rekke også å teste Brumunddal-keeperen: Etter å ha dratt av et par forsvarere med en piruett, fyrer han av fra 18 meter. Skuddet er så hardt at keeper må gi retur, men ingen rekker fram på returen.

Også hjemmelaget rekker å produsere en god mulighet på tampen. Arnold Origi er imidlertid der han skal være, og klarerer forsøket.

Når dommeren båser av kampen står det 1-3, og vi er videre til 3. runde i cupen.

Takk til Brumunddal og de 1.212 tilskuerne som skapte en kjempefin ramme rundt kampen.