Tungt gjensyn med Europa - tapte 4-0

(LASK Linz - Lillestrøm 4-0) Den første kampen i Europa på ti år ble en brutal nedtur for Lillestrøm. Et effektivt hjemmelag vant til slutt hele 4-0.

Lillestrøm fikk den verst tenkelige starten på den første kampen i Europa på ti år. Etter seks minutter dro Thomas Goiginger seg fri nede ved dødlinjen. LASK Linz-spilleren avsluttet i det nærmeste korthjørnet, og ballen gikk inn bak Marko Maric.

Østerrikerne styrte det meste av banespillet i første omgang, men spilte seg ikke til de helt store sjansene etter den tidlige 1-0-ledelsen. Et skudd fra Gary Martin var det nærmeste LSK kom scoring i første omgang.

Men rett før pause fikk en upresset James Holland fyre løs fra nærmere 30 meter. Ballen føyk inn i det lengste hjørnet. Dermed en real kalddusj for LSK-spillerne.

I starten av andre omgang tok gjestene fra Norge mer over banespillet, men uten å komme til noen ordentlige målsjanser.

I stedet smalt det igjen på et langskudd fra hjemmelaget 20 minutter før slutt. Goigingers skudd gikk via hånden til Marko Maric og i mål.

Og helt på tampen ble vondt til verre: Dominik Frieser snappet ballen fra Simen Rafn ved 16-meteren - etter at venstrebacken forsøkte å ta ned ballen - og trillet inn 4-0.