Tom Gulbrandsen: - Store muligheter for cupgull

Med en fryktet skuddfot og en voldsom fightervilje var Tom Gulbrandsen (53) en publikumshelt i ti sesonger på Åråsen.


Buskerud-karen kom til Lillestrøm før 1988-sesongen, og oppnådde sølv og gull i serien i sine to første sesonger.

- Det var stort for meg. Jeg hadde spilt for Geithus og Mjøndalen. Mjøndalen var mer en familieklubb. Det å oppleve profesjonaliteten som jeg fikk oppleve i Lillestrøm, var en helt annen verden for meg, sier Gulbrandsen.

Etter 1989-sesongen ble det ikke flere gull, men han fikk med seg to nye seriesølv og en tapt cupfinale.

- Vi hadde et bra lag, og var en fin og sammensveiset gjeng. Hadde ikke Rosenborg vært der, så hadde vi hatt flere pokaler i skapet. I enkeltkamper var vi helt klart på høyde med dem, mener midtbanemannen som er blitt boende i Lillestrøm.

Han har også bidratt for rekrutteringen på Åråsen. Sønnen Fredrik Gulbrandsen er fortsatt tidenes yngste LSK-debutant, og har generert flere millioner kroner etter at han ble solgt først til Molde og senere til Salzburg.

- Fra han kunne gå har han vært med på kamper og trening, og var fra tidlig alder var han en maskot både i Lillestrøm og i Hønefoss. Gjennom en årrekke har han fått vært mye med ball med eldre folk. Så det er ikke unaturlig at han valgte å gå til fotballen, sier Gulbrandsen senior.

«Bukken» synes det er veldig stas at sønnen selv har bidratt med 10 000 kroner til God fugl-aksjonen. Rundt 200 000 kroner har kommet inn så langt, og samtlige inntekter øremerkes en ny spiller i 2018.

- Det er jo fantastisk at han smalt startskuddet for en så fin kampanje, sier Tom Gulbrandsen, som har en god følelse foran cupfinalen mot Sarpsborg 3. desember.

- Jeg har jo vært med på en cupfinale, jeg, også. Det er en fabelaktig happening. Og jeg tror Lillestrøm har store muligheter til å vinne.

Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: