Tapte etter sjansesløseri - men plassen reddet

Lillestrøm vant sjansestatistikken 9-1, men tapte 0-1 mot Molde. Likevel: Plassen i Eliteserien ble reddet før den siste serierunden.

For så lenge verken Aalesund eller Sogndal vant sine kamper, blir LSK i dårligste fall nummer 13 i Eliteserien. Dermed spiller Lillestrøm i vår øverste liga for 44. gang på rad i 2018.

Men ut fra spill og sjanser burde det uansett blitt poeng mot Molde. Bortelaget scoret på den eneste muligheten laget fikk - som nesten ikke kan kategoriseres som målsjanse engang.

Etter 14 minutter var Ibrahima Wadji i duell med Mats Haakenstad og sist på ballen da den gikk over en Arnold Origi på mellomdistanse og trillet inn i mål. Origi kolliderte med begge spillerne som ble liggende i flere minutter etter sammenstøtet. Både Haakenstad og Wadji klarte imidlertid å fullføre kampen.

LSK reiste seg etter baklengsmålet. Mot slutten av første omgang kom Chigozie Udoji til tre store sjanser, men ingen endte i mål. Den siste var den aller største: Haakenstad slo et nydelig innlegg fra høyrekanten. Fra fem meter headet Udoji ballen hardt mot målet, men Molde-keeper Andreas Linde vartet opp med en kjemperedning.

I andre omgang ble LSK-overtaket enda mer markant. Molde var knapt over midtbanestreken. Erik Brenden avsluttet over etter 56 minutter, og like etterpå var det mange som så Frode Kippes heading i mål. Men Linde ryddet unna nok en gang.

20 minutter før slutt kom Udoji til enda en stor mulighet. Spissen avsluttet hardt fra venstre mot det lengste hjørnet. Men ballen snek seg like utenfor.

Så - etter 82 minutter viste Frode Kippe frem en lekker vending i Moldes 16-meter. Stian Gregersen meiet ned LSK-kapteinen, og dommer Tommy Skjerven blåste straffespark. Mange trodde Aleksander Melgalvis skulle ta det, men Marco Tagbajumi var tydelig hissig på sitt første seriemål for LSK.

Innbytteren tok straffesparket - uten at Andreas Linde lot seg lure denne gangen heller. MFK-keeperen gikk riktig vei, og reddet også returen fra Melgalvis.

På overtid kom LSK til nok en gigantisk mulighet. Tagbajumi slo inn fra venstre. Melgalvis møtte ballen på rundt åtte meter, men avslutningen snek seg like utenfor krysset.

Dermed vant Molde utrolig nok kampen - selv om Ole Gunnar Solskjærs lag til tider ble rundspilt. Nå blir det en ren sølvfinale i siste runde mellom Molde og Sarpsborg. Hjemmelaget blir nummer to med minst uavgjort. Østfoldingene tar sølvet med seier.

LSK møter Sandefjord i siste runde, og vil klatre minst en plass på tabellen med seier i Vestfold.