Marci Tagbajumi mot Tromsø

Tap i Tromsø

Tromsø - Lillestrøm 2-1

Det ble en tung dag på jobben, da Tromsø slo oss 2-1 på Alfheim. Etter en første omgang som ikke imponerte noen, hevet vi oss i andre omgang. Det holdt imidlertid ikke, og hjemmelaget beholdt poengene.

Tromsø gikk rett i angrep fra start, og vant en corner. Den styrte Magnar Ødegaard i mål, og hjemmelaget tok ledelsen før publikum hadde satt seg på plassene sine.

Scoringen ga hjemmelaget selvtillit. Omgangen fortsatte i samme spor, med hjemmelaget som presset oss bakover. Vi vant en del baller, men mistet dem igjen på midtbanen.

Tromsø kommer til flere sjanser det første kvarteret, men Origi er der han skal, og redder det som kommer.

Etter 16 minutter er vi nær utlikning. Et frispark stusses videre av Udo. Melgalvis kommer på bakre stolpe, men avslutningen blir blokkert.

Minuttet etter er igjen det duket for mer jubel blant hjemmefansen. Et utspill fra oss blir headet tilbake i vårt bakrom. Thomas Lehne Olsen vinner løpsduellen med Mats Haakenstad, og kan sette inn 2-0.

Etter scoringen hever vi oss litt, og kommer til et par sjanser. Tromsø-keeperen er imidlertid der han skal hver gang.

Etter en halvtime må Erling Knudtzon kaste inn håndkleet. Etter en kjenning i lysken tar han ingen sjanser, og ber om å bli byttet ut. Han ble erstattet av Marco Tagbajumi.

Mot slutten av omgangen kommer vi noe mer tilbake, men hjemmelaget holder unna. Når spillerne går i garderoben til pause står det fortsatt 2-0 på Alfheim.

I pausen blir Charles byttet ut med Fredrik Krogstad.

Arne Erlandsens pauseprat får spillerne til å heve seg flere hakk. Alle vil bevise at vi er bedre enn det vi viste i første omgang.

Syv minutter inn i omgangen er Marco Tagbajumi nær. Han snapper en ball på Tromsøs halvdel, vender opp og skyter i stangen.

Etter 56 minutter får Udo ballen og spiller frem Marco Tagbajumi. I duell med Tromsø-forsvaret hører han Simen Kind Mikalsen rope fra venstre. En perfekt pasning gjør at Simen kan trille inn reduseringen i det åpne målet. Det står 2-1 på Alfheim.

Reduseringen gir håp om at vi likevel kan få med poeng hjem, og Tromsø blir presset bakover på banen.

Etter 76 minutter er det klart for vårt siste bytte. Moses kommer inn for Udo.

Mot slutten av kampen flytter vi opp alt og alle, men Tromsø klarer å holde unna. Det står fortsatt 2-1 når dommeren blåser av kampen, og hjemmelaget kan juble for 3 viktige poeng.