Tap i Kristiansand

Start - Lillestrøm 3-0

Det ble en blytung dag på jobben på Sør Arena. I kampen mellom to lag i desperat poengnød, var det hjemmelaget som kunne juble for 3 poeng.

Kampen startet på verst tenkelige måte, da hjemmelagets Adeleke Akinyemi dro seg fri og satt inn 1-0 allerede etter 5 minutter.

Ti minutter senere ble Erling Knudtzon felt rett utenfor 16-meteren. Arnor Smarason slo frisparket inn i feltet, der Daniel Pedersen var høyest. Headingen smalt i tverrliggeren og ut i feltet igjen.

Etter 20 minutter ble det dramatikk på Sør Arena. Et skudd ble blokkert av Simen Kind Mikalsen. I kampen om returen holdt Marius Amundsen hjemmelagets Shala i det han skulle avslutte. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket og ga Simen Kind Mikalsen først gult kort, så rødt kort. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på at han hadde gitt kort til feil mann, ga dommeren Amundsen direkte rødt kort i stedet. Kevin Kabran satt straffen sikkert i mål, og hjemmelaget gikk opp til 2-0.

Etter utvisningen var det hjemmelaget som styrte spillet. Frustrerte LSK-spillere ble løpende mye i mellom. Etter en halvtime ble oppgaven enda tøffere, da Erling Knudtzon tråkket over i en duell og ble liggende. Han ble erstattet av Fredrik Krogstad.

I pausen fikk spillerne tid til å roe seg ned, og beskjeden fra Jörgen Lennartsson var klar: "Vi er 10 mann, men vi må løpe som 11 hvis vi skal klare å snu kampen."

Pausepraten hadde en positiv effekt, og i andre omgang jevnet kampen seg ut. Vi fikk etablert mer spill, og skapte noen sjanser. Start var imidlertid farlige på kontringer, og det skulle vise seg å avgjøre kampen.

Etter 78 minutter kom Start på en av sine mange kontringer. På et innlegg fra venstre kom innbytter Mathias Bringaker seg alene mellom midtstopperne, og styrte inn seiersmålet.

Kampen endte 3-0, og sendte Start forbi oss på tabellen.