Marco Tagbajumi mot Odd

Surt tap i Skien

Odd - Lillestrøm 1-0

Det ble en spillemessig jevn kamp mot Odd i Skien, men det holdt likevel ikke til poeng. I en til tider underholdende kamp var det hjemmelaget som fikk den ene fulltrefferen de trengte for å sikre seieren.

Odd gikk i angrep før publikum hadde satt seg. Stefan Antonijevich blokkerte til corner. Hjemmelaget ropte på straffe, men dommeren var ikke enig. 

Etter at hjemmelaget hadde kontrollert de første minuttene, kom vi mer med utover i omgangen. Den første store muligheten var det Marco Tagbajumi som fikk. På en kontring stormløp han mot Odd-målet, men avslutningen ble for enkel for keeper.

Like etter var det Erik Brenden sin tur. En smart pasning fant Erik på 16-meteren. På vei igjennom ble han revet ned, men fikk tuppet ballen mot mål. Ballen traff stangen, og dommeren viftet bort Brendens rop om straffe.

To minutter senere fikk i stedet hjemmelaget straffe, når Rashani falt i duell med Marius Amundsen. Reprisen viste at Amundsen traff klokkerent på ballen. Det var derfor ikke ufortjent at Arnold Origi igjen viste klasse og reddet straffen.

Ti minutter senere var hjemmelaget nær igjen, da Broberg fikk skyte fra 13 meter. Arnold Origi var imidlertid der han skulle være, og reddet skuddet.

Fem minutter før pause plukket Erik Brenden opp en ball på midtbanen, satt fart og spilte frem Marco Tagbajumi. Denne gangen valgte Marco å skyte på direkten, men igjen reddet Odd-keeperen.

To minutter senere kom Tagbajumi på en ny overgang. Denne gangen slo han inn til Erling Knudtzon, som dro av en mann og skjøt. Igjen reddet Odd-keeperen.

I det siste angrepet før pause lykkes det for hjemmelaget. Et innlegg be slått mot bakre stolpe, og Sigurd Haugen kunne sette inn ledermålet.

Det stod 1-0 til pause.

Andre omgang startet som den første sluttet, men flere muligheter. Etter ti minutter av omgangen ble Simen Rafn tatt inne i Odd-feltet, og igjen pekte dommeren på straffemerket.

Fredrik Krogstad har vært sikker som banken fra straffemerket tidligere i år, men denne gangen gikk straffen i stangen og ut. (I intervjuene etter kampen forklarte han at han ombestemte seg og byttet hjørne rett før han skjøt. "En juniorfeil" kalte han det.)

Vi fortsatte å produsere sjanser, men en kombinasjon av unøyaktighet og en god Odd-keeper sørget for at ingen av sjansene ga uttelling.

I motsatt ende skapte hjemmelaget også sjanser, men Arnold Origi reddet det som kom.

Etter 61 minutter kom Simen Kind Mikalsen inn for Fredrik Krogstad.

Mot slutten av omgangen kom Moses inn for Erling Knudtzon.

Tre minutter på overtid var Tagbajumi igjen nær ved å score. Et salto-innkast fra Brenden ble stusset inn i feltet. Med en mann i ryggen skjøt han bakover, men skuddet gikk like utenfor.

Det ble den siste sjansen før dommeren blåste av kampen.

Takk til alle som tok turen til Skien og støttet oss. Dere vant kampen på tribunen!

Vi startet med følgende lag:

77           Arnold Origi
2             Mats Haakenstad
4             Marius Amundsen
22           Stefan Antonijevic
5             Simen Rafn
15           Erik Brenden
8             Charles Chinedu Ezeh
6             Ifeanyi Mathew
14           Fredrik Krogstad
10           Marco Tagbajumi
11           Erling Knudtzon


Benken:

1             Marko Maric
3             Simen Kind Mikalsen
24           Erik Tobias Sandberg
7             Ebiye Moses
23           Chigozie Udoji

Annonse fra Eliteserien: